Чи можна класти яблука в компост: помилка недосвідчених дачників може коштувати річного врожаю

Сад і город
1 207
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

куди подіти опалі яблука
life.ko.net.ua / Чи можна їх насправді компостувати

Все про компостування яблук

Ми розповідали, яку культуру варто посадити у липні. Тепер поговоримо про тему, яка стає все актуальнішою в міру дозрівання яблук, а саме - компостування цих плодів.

Опалі яблука – не сміття, а цінний ресурс для вашого саду. Якщо знати, як їх правильно компостувати. Багато дачників бездумно кладуть їх у компостну яму, а на весні розкладають цей компост по городу, але це велика помилка, яка може коштувати вам врожаю. Їх можна компостувати, але з деякими нюансами. “Хочу” розповідає, з якими саме.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Вибирайте для компостування лише здорові плоди. Хворі яблука можуть стати джерелом захворювання для інших рослин, якщо потраплять у компост.

Контролюйте кислотність. Це дуже важливий момент - адже яблука роблять грунт кислішим. Додайте золу або вапно, щоб нейтралізувати кислотність.

Яблучний компост не підійде для всіх рослин. Він може нашкодити гарбузам, кабачкам, огіркам та іншим культурам, які не люблять кислий грунт.

Зате це ідеальне джерело корисних речовин для малини. Розкладений під кущами малини, компост із яблук збагатить грунт корисними речовинами. Важливий момент полягає у тому, що, у випадку використання яблучного компосту, іншими методами підкислювати грунт уже не потрібно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуйте яблука з користю - і вони віддячать вам щедрим врожаєм. Також ми розповідали, чи можна їсти помідори, заражені фітофторою.