Квітів багато, а помідорів немає: які помилки дачників до цього призводять

Сад і город
765
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

помилки у вирощуванні томатів
Hochu.ua / Чому томати не зав'язують плоди

Про це знають не всі дачники

Ми розповідали, що не варто садити біля малини. Тепер поговоримо про проблему багатьох городників, які вирощують томати. 

Коли томати рясно цвітуть, але плодів зав'язується мало або зовсім немає, це розчаровує. Разом із Ukr.Media розберемося в причинах цієї проблеми та знайдемо ефективні рішення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому томати можуть не зав'язувати плоди

Недостатнє освітлення

Томатам потрібно багато сонячного світла для цвітіння та плодоношення. Якщо рослини не отримують достатньо світла, вони можуть активно нарощувати листя, але квіти будуть опадати без утворення зав'язей.

Неправильний полив

Як надмірний, так і недостатній полив може негативно вплинути на зав'язування плодів. При нестачі вологи квіти можуть опадати, а при надмірному поливі коріння може загнивати.

Нестача або надлишок добрив

Незбалансоване підживлення може призвести до порушення процесів цвітіння та плодоношення. Наприклад, надлишок азоту стимулює ріст зеленої маси, але пригнічує цвітіння.

Низька або висока температура

Томати найкраще зав'язують плоди при температурі 18-25°C. Різкі перепади температури, холодні ночі або спека можуть призвести до опадання квіток.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, уважно спостерігайте за своїми рослинами і спробуйте визначити, що саме їм не вистачає. Можливо, знадобиться штучне запилення - за допомогою пензлика. Також ми розповідали, що варто покласти у мішок до картоплі, щоб вона не проростала.