Секрет наших дідусів та бабусь: навіщо розумні дачники кладуть у лунку з картоплею горох

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

росте картопля
Лайфхакер / Так врожай буде неймовірним

Так можна отримати надзвичайний урожай картоплі

Ми розповідали, який сорт кабачків варто посадити у 2024 році. Тепер ділимось лайфхаком, яким користувались наші предки під час висаджування картоплі.

Зробіть це, якщо хочете отримати великі та здорові картоплини. Існує один старий, але дієвий секрет. Про нього розповіли на  Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знадобиться:

  • Картопля;

  • Попіл;

  • Цибулиння;

  • Горох (2-3 горошини на лунку).

Як садити:

У кожну лунку перед посадкою картоплі киньте жменю попелу, цибулиння і 2-3 горошини. Після цього просто посадіть картоплю.

Чому це працює

Попіл – це калійне добриво, яке живить картоплю. Цибулиння нормалізує структуру ґрунту і захищає від шкідливих комах. Горох на своїх коренях утворює азотні кульки, які виділяють у ґрунт азот. Азот необхідний для формування великих і здорових картоплин.

Горох також не дає рости бур’янам, захищає від колорадського жука і дротянки. А ще горох виростає і плодоносить раніше від картоплі. Просто обривайте стручки гороху поступово, як вони дозрівають.

Коли картопля трохи підніметься, обріжте кущі гороху і залиште їх між кущами картоплі. Після цього залишки горохових рослин будуть чудовою мульчою і джерелом корисних речовин для картоплі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для кращого ефекту використовуйте горох сортів "цукровий" або "мозковий". Також ми розповідали про хитрий метод вирощування часнику.