Встигніть зрізати це у полуниці у вересні: обов’язкова процедура

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

догляд за полуницею
Тонкощі осіннього догляду. Фото: ШІ

Осінній догляд за полуницею

Вересень – важливий місяць для догляду за рослинами. Ми розповідали, що варто посіяти, щоб не мати бур’янів. Тепер розповімо про тонкощі осіннього догляду за полуницею.

Саме від осінніх процедур залежить, яким буде урожай наступного року. Разом із “Школою Життя” розглянемо детальніше, як правильно доглядати за полуницею восени.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Обрізка та санітарна чистка

Вересень – найкращий час для обрізання старого, пожовклого та хворого листя. Це допоможе запобігти поширенню хвороб і шкідників. Акуратно зріжте всі вуса, щоб рослина не витрачала сили на їх укорінення. Регулярно прополюйте грядки, щоб бур’яни не забирали поживні речовини у полуниці.

Підживлення та захист від хвороб

Для підготовки рослин до зими використовуйте добрива, багаті на фосфор і калій (наприклад, суперфосфат, калій сульфат). Це допоможе зміцнити кореневу систему і закласти квіткові бруньки для наступного року. Внесіть добрива після збирання врожаю і обрізки листя. Якщо помітили ознаки пошкодження рослин шкідниками, обробіть їх відповідними інсектицидами.

Після всіх процедур замульчуйте грядки торфом, соломою або компостом. Мульча допоможе зберегти вологу в ґрунті, захистить коріння від перегріву і промерзання, а також пригнітить ріст бур’янів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний догляд за полуницею восени забезпечить здоров’я рослин, рясний урожай наступного року, а також стійкість до хвороб і шкідників. Також ми розповідали, як правильно готувати грядку під озимий часник.