Маленька помилка, яка може зіпсувати весь компост: перевірте, чи ви так не робите

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

помилка у приготуванні компосту
Як не можна готувати компост. Фото: ТСН

Цієї помилки не варто припускатися

Добриво - це тонка тема. Ми розповідали, що варто розкидати по городу восени. Тепер поговоримо про один із найпопулярніших методів підживлення - компост. 

Він легко готується, однак деякі поширені помилки можуть його так само легко зіпсувати. Розповідаємо про це разом із zaxid.net. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Помилка у приготуванні компосту: неправильне використання води

Часто дачники або забувають її додавати, а потім згадують і перенасичують компост, або одразу роблять це надмірно. Якщо компост має неприємний запах і він занадто вологий - це пряма ознака невірного методу приготування добрива. Через зайву вологу бактерії, необхідні для компостування, можуть загинути, що суттєво сповільнить процес. Якщо ви помітили ці ознаки у своєму компості, варто додати сухе листя, сіно чи солому - це може виправити ситуацію.

Якщо ж компост занадто сухий, слід додати воду. Для правильного компостування всі компоненти мають бути помірно вологими. Інакше все залишиться просто купою відходів, яка не принесе для городу користі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Компост, який готується правильно, теплий на дотик і має запах землі. Також ми розповідали, які бур’яни нанесуть особливої шкоди городу.