Кущі, які заборонено обрізати восени: підійдете до них з пилкою - не буде ні квітів, ні врожаю

Сад і город
584
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ці кущі не можна обрізати восени
Які рослини не можна обрізати. Фото: yuzhbud.news

Ніколи не обрізайте ці дерева та кущі восени

Обрізка осіннього сезону - важлива справа. Ми розповідали, що варто обрізати у малини. Але в цьому ділі головне - не захопитись, і от чому.

Поговоримо про те, які дерева та кущі заборонено обрізати восени. Дуже легко наробити біди - і тоді наступного року ви не дочекаєтесь від них ні врожаю, ні квітів. Що не варто обрізати восени, розповідаємо разом із “На ПЕНСІЇ”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Яким деревам та кущам не підходить осіння обрізка

Азалії та рододендрони

Вони обрізаються навесні, а саме - впродовж трьох тижнів після того, як вони відквітли. Таке правило пояснюється тим, що ці кущі делікатні, і після весняної обрізки у них буде достатньо часу на те, щоб оклигати і наростити нові гілки.

Вишні, персики та сливи

Ці рослини - одного роду. Тому і хвороби у них “сімейні”. Вони дуже схильні до деяких грибкових захворювань. Грибок саме восени та взимку утворює багато спор. Тому, щоб уникнути зараження, восени їх краще не обрізати. Відкладіть обрізку до весни чи навіть до літа.

Груші

Найкраще відкласти обрізку груші до кінця зимового сезону. Після завершення сильних холодів, коли пуп’янки почнуть збільшуватися - ідеальний час для цього. Осіння обрізка груші може призвести до стимуляції її зростання, а в холодну пору рослина може втратити нові молоді гілки.

Форзиція

Цей кущ краще не обрізати восени. Така обрізка може призвести до того, що наступного року квітів на кущі ви не побачите. Тому краще відкласти ці процедури до весни.

Бузок

Бузок обрізають відразу після завершення цвітіння, а саме на початку літа. Після осіннього обрізання він ще рік не цвістиме.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Єдиний виняток, коли це можна зробити - якщо у вас старий і невдалий кущ, який потрібно омолодити. Ми детально про це розповідали.