Жахливого та щасливого Хелловіна! Наймістичніші картинки та листівки до свята

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Зовсім скоро, в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, ми будемо відзначати наймістичніше свято року  Хелловін . Ви вже почали вибирати моторошні декорації для свого будинку, а також ефектний макіяж до цього свята? Не забудьте і про оригінальні листівки та картинки, якими ви будете вітати близьких та друзів в день цього свята.

Жахлива музика, вишукані костюмовані вечірки та нечисть, що блукає вулицями міста... Це день, коли приховане може вибратися на волю. Дівчата створюють неймовірні образи відьом чи привидів, а хлопці на одну ніч стають скелетами або ж моторошними істотами з потойбіччя. Звичайні будинки перетворюються на таємничі склепи, а гарбузи трансформуються в жахливі свічники. Це все про всесвітньо відомий Хелловін, який святкують в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Походження Хелловіну пускає своє коріння в історію кельтів та давнього фестивалю Самайн. Згідно з язичницькими віруваннями кельтів, Самайн був одним із чотирьох важливих календарних свят. У багатьох кельтських культурах перший день листопада вважався новим роком, тож між світом живих та мертвих не існувало жодної чіткої межі.

Ще існує одна ірландська легенда, згідно з якою в цю ніч королі та вожді збиралися, щоб влаштувати гучні загальні свята. Під час цих заходів традиційно приносили дари для господарів (найчастіше це були тушки свиней та іншої худоби). Один з обрядів включав запалення вогню: на початку свята всі вогні гасилися, а потім запалювали один новий. Відомо, що на стінах будинків та навколо них вивішували черепи людських голів, щоб відлякувати злі сили.

Вірили, що на Самайн потрібно завершити всі незакінчені справи та очистити себе перед настанням нового року. В цю ніч сили хаосу могли проникнути у світ живих. З розповсюдженням християнства свято Самайн змінило свою назву на День усіх Святих, однак згодом з'явилося багато цікавих традицій.

Справжні тематичні костюми та різьблення жахливих гарбузів стали популярними лише на початку XX століття. На сьогодні найбільші прихильники цього свята знаходяться в США, Великій Британії, Канаді та Ірландії. Україна приєдналася до святкування Дня усіх Святих та Хелловіну лише у 1990-х роках, і щороку ці традиції стають більш різноманітними та захопливими.

Ниже ми зібрали наймоторошніші привітання з Хелловіном. Оригінальні листівки та красиві картинки, якими можна привітати з цим містичними святом, ви знайдете далі в нашому матеріалі. Зберігайте!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Привітання з Хелловіном: картинки та листівки

Жахливого та щасливого Хелловіна! Наймістичніші картинки та листівки до свята - фото №1
Жахливого та щасливого Хелловіна! Наймістичніші картинки та листівки до свята - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також в це моторошне свято не варто забувати про смачні страви та вишукані напої. Нещодавно ми розповідали, як приготувати готичний коктейль "Дайкірі сімейки Адамсів" до Хелловіна.

Фото: НВ, Главред, lux.fm, daytoday.ua