Ікона Богородиці “Скоропослушниця”: які чудеса робить, і як молитися

Усі свята
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Стародавня ікона “Скоропослушниця”, на якій зображена Божа Матір, відома своїми чудесами на весь світ. За новоюліанським календарем Православна Церква вшановує цю ікону 9 листопада. Віряни моляться перед нею та розповідають про дива, які трапилися після молитов.

Ікона Божої Матері “Скоропослушниця” була написана у 10-му столітті, і саме від неї сталося чудо в Афонському монастирі. Монах Ніл, входячи до трапезної, через неуважність постійно коптив образ Діви Марії, який висів над входом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Одного разу він почув жіночий голос, який просить не коптити ікону. Подумавши, що з нього глузують брати-монахи, Ніл не поміняв лучину на ту, яка не коптить. І в один момент зрозумів, що осліп. Усвідомивши, що голос лунав від ікони, Ніл покаявся і помолився до Богоматері, благаючи повернути зір.

Ікона Богородиці “Скоропослушниця”: які чудеса робить, і як молитися - фото №1
wikipedia.org

З ікони знову пролунав жіночий голос, який сказав, що пробачає, і в ту ж мить Ніл почав бачити. Він негайно сповістив усіх про диво, і назвав образ “Скоропослушниця”, “Найчутливіша”, тому що Божа Матір одразу чує та швидко допомагає усім, хто щиро молиться.

Молитви:

Преблагословенна Владичице, Приснодіво Богородице, Бога Слова більше за всяке слово на спасіння наше породила, і благодать Його більше за всіх сповна прийняла, море з’явила Божественних дарів і чудес, Ти є вічнотекуча річко, що виливає благість всім, які з вірою до Тебе звертаються! До чудотворної Твоєї ікони припадаючи, молимось Тобі, всещедрій Матері чоловіколюбного Владики, вилий на нас велику милість Твою і прохання наші, що приносимо Тобі, Скоропослушниці, швидко до виконання всі приведи, щоб на користь та втіху і на спасіння кожному були.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відвідай, Преблагая, рабів Твоїх благодаттю Твоєю, подай немічним зцілення і здоров’я, тих хто хвилюється – тишу, полоненим – волю, і всіх, що від різноманітних хвороб страждають – заспокій. Визволи, Всемилостива Владичице, всяке місто і країну від голоду, пошесті згубної, землетрусу, потопу, вогню, меча та іншої кари тимчасової й вічної, материнською Твоєю сміливістю відвертаючи гнів Божий.

Також від душевного розслаблення, пристрастей і гріхопадіння визволи рабів Твоїх, щоб без першкод у всякому благочесті проживши у цьому житті земному, в майбутньому вічних благ сподобились благодаттю і чоловіколюбством Сина Твого і Бога, йому ж подобає всяка слава, честь і поклоніння з Безначальним Його Отцем і Пресвятим Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь!

Ікона Богородиці “Скоропослушниця”: які чудеса робить, і як молитися - фото №2
wikipedia.org

О Пресвята Діво, Мати Господа вишнього, скоропослушна заступнице всіх, що до Тебе з вірою приходять! Споглянь з висоти небесної величі Твоєї на нас, недостойних, що припадаємо до святої ікони Твоєї, вислухай скоро смиренну молитву нас, грішних, і принеси її до Сина Твого, вмоли Його, щоб осяяв душі наші, покриті мороком, світлом Божественної благодаті Своєї і очистив розум наш від помислів суєтних, нехай заспокоїть і зцілить страждаючі від ран серця наші, нехай напоумить нас на добрі діла і укріпить трудитися перед Ним зі страхом, нехай простить все, що вчинили злого, нехай визволить від вічних мук і не позбавить небесного Свого царства.

О Преблагословенна Богородице! Ти зволила назватися в образі Твоєму Скоропослушницею, і звеліла всім приходити до Тебе з вірою, не зневаж нас, опечалених, і не попусти загинути нам в безодні гріхів наших, на Тебе після Бога всі ми уповаємо і надіємося на спасіння, і під Твій Покров і Заступництво вручаємо себе на віки віків. Амінь!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ікона Богородиці “Скоропослушниця”: які чудеса робить, і як молитися - фото №3
Pinterest

Преблагословенная Владичице, Приснодіво Богородице, Бога Слова більше за всяке слово на спасіння наше породила, і благодать Його більше за всіх сповна прийняла, море з’явила Божественних дарів і чудес, Ти є вічнотекуча річко, що виливає благість всім, які з вірою до Тебе звертаються! До чудотворної Твоєї ікони припадаючи, молимось Тобі, всещедрій Матері чоловіколюбного Владики, вилий на нас велику милість Твою і прохання наші, що приносимо Тобі, Скоропослушниці, швидко до виконання всі приведи, щоб на користь та втіху і на спасіння кожному були.

Відвідай, Преблагая, рабів Твоїх благодаттю Твоєю, подай немічним зцілення і здоров’я, тих хто хвилюється – тишу, ув’язненим – волю, і всіх, що від різноманітних хвороб страждають – заспокій. Визволи, Всемилостива Владичице, всяке місто і країну від голоду, пошесті згубної, землетрусу, потопу, вогню, меча та іншої кари тимчасової й вічної, материнською Твоєю сміливістю відвертаючи гнів Божий. Також від душевного розслаблення, пристрастей і гріхопадіння визволи рабів Твоїх, щоб без першкод у всякому благочесті проживши у цьому житті земному, в майбутньому вічних благ сподобились благодаттю і чоловіколюбством Сина Твого і Бога, йому ж подобає всяка слава, честь і поклоніння з Безначальним Його Отцем і Пресвятим Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про православні свята, які ми будемо відзначати за новим стилем. Для вас — зручний новоюліанський календар.

Головне фото: ua.korrespondent.net