Чому сьогодні ножиці відкладають подалі? Головні заборони та особливості свята 30 листопада

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Сьогодні віряни вшановують пам’ять Григорія Чудотворця. Про що не варто забувати цього дня, аби не накликати на себе біди - читайте у цій статті на HOCHU.ua.

Цього року українці вперше відзначали День пам’яті Григорія Чудотворця за новим стилем - 17 листопада. Та поки триває перехід на новий церковний календар, ПЦУ дозволяє відзначати свята й за старим стилем. Тобто ви можете вшановувати святого як і раніше - 30 листопада.

Відомий богослов і єпископ Неокесарійський Григорій Чудотворець прожив цнотливе та благочестиве життя й ніколи не піддавався спокусам. Також за своє життя він зробив чимало чудес: виганяв бісів, зцілював хворих та мирив людей, які тривалий час ворогували.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що не можна робити 30 листопада

Враховуючи написане вище, не дивно, що однією з заборон цього свята є сварки. За переказами, ті, хто посвариться 30 листопада, будуть довго ворогувати. Щоб не накликати гнів святого, також цього дня не можна пліткувати про людину за її спиною.

Головні заборони дня також включають:

  • приміряння чужих прикрас (особливо обручок) - це призведе до нещастя;

  • далекі подорожі, оскільки в дорозі може статися біда;

  • викидання сміття з дому після полудня;

  • підстригання нігтів та волосся - вважалося, що так можна “зрізати” удачу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, яка різниця між святкуванням Різдва за старим і новим стилем - 7 січня та 25 грудня. Відповідь церкви - у цьому матеріалі.

Фото: lexinform.com.ua