Ворожіння на Водохреще 2024. Як дізнатися свою долю на цілий рік та здійснити бажання? Ритуали наших предків

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Наші предки завжди вірили, що ворожіння на Водохресний вечір мають особливу силу. Дівчата збиралися, щоб дізнатися свою долю та судженого, а ще щоб правильно загадати найпотаємніші бажання. Ми зібрали кілька популярних ворожінь, які ще наші пращури вважали найточнішими.

Ворожіння, щоб дізнатися свою долю на рік

Для цього ворожіння на Водохреще потрібно взяти шість склянок і покласти в них сіль, хліб, цукор, перстень, монету та сірник. Потім дівчата міняють місцями склянки та з зав'язаними очима обирають одну. Обраний предмет розповість, як пройде їхній рік. Сіль говорить про сльозу та печаль, хліб — про достаток та ситість, цукор — це радість та успіх, перстень — швидке заміжжя, монетка — багато грошей, а сірник — вагітність.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ворожіння на папері

В ніч перед Водохрещем на аркушах паперу пишуть найзаповітніші бажання, скручують їх у трубочки та кладуть під подушку. Рано вранці 6 січня витягують три аркуші. Саме ці бажання повинні здійснитися у поточному році.

Ворожіння на Водохреще 2024. Як дізнатися свою долю на цілий рік та здійснити бажання? Ритуали наших предків - фото №1

Ворожіння на судженого

Вам потрібні чотири королі з колоди карт. Покладіть їх під подушку зі словами: "Суджений мій, ряджений мій, прийди на побачення до мене". Вранці потрібно витягнути одну карту. Вона буде вказувати на те, яким буде майбутній чоловік. Чирвовий король — багатий та молодий, піковий — ревнивий та старий, бубновий — любитиме вас, а хрестовий — це військовий.

Ворожіння на ім'я судженого

Дівчата по черзі виходять на вулицю і запитують першого зустрічного чоловіка, як його звати. Ім’я, яке вони почують, стане ім’ям їхнього майбутнього чоловіка.

Ворожіння на заміжжя 

Кожна дівчина бере нитку, однакової довжини та підпалює її. Чия нитка догорить першою, та дівчина швидше всіх вийде заміж.

Ворожіння на достаток

Беруть три тарілки, ховають монету під одну з них, а дівчата повинні вгадати, де саме вона знаходиться. Та, хто вгадала, буде багато в поточному році.

Ворожіння на Водохреще 2024. Як дізнатися свою долю на цілий рік та здійснити бажання? Ритуали наших предків - фото №2

Ворожіння на щастя

Тут вам знадобиться пухнаста помічниця. Вам потрібно подумати про своє найбільше бажання та покликати кішку. А далі треба дивитися, якою лапою вона переступає поріг. Якщо лівою, то бажання здійсниться.

Як здійснити бажання? Ритуал з дзеркалом

Напередодні Водохреща під подушку потрібно покласти дзеркальце, яке звечора стояло на вулиці. Його вкривають гілочками ялини, а на поверхні пишуть найзаповітніше бажання. Якщо зранку напису не видно, значить бажання здійсниться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть календар свят на січень 2024. Дізнайтеся, що ми будемо відзначати та коли будемо відпочивати.