Чому на 8 Березня жінкам дарують тюльпани? Розбираємось, звідки “ростуть ноги” у цієї традиції

8 Березня
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Рожеві тюльпани, фото
freepik.com

Ці квіти символізують прихід весни та почуття любові

Впродовж багатьох років чоловіки дарують жінкам на 8 Березня квіти. Хоча наразі такий жест уваги багато сприймають доволі критично через саму суть цього свята, про традицію дарувати саме тюльпани на Міжнародний жіночий день дізнатися буде цікаво.

Тюльпани на 8 Березня — один з найпоширеніших подарунків. Однак чому саме їх дарують жінкам в це свято серед такої безлічі різноманітних квітів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Існує безліч легенд про те, чому дарують тюльпани на 8 Березня. Кілька століть тому ця квітка навела багато переполоху в європейських країнах, де люди дуже цінили цибулини тюльпанів і прагнули їх отримати за будь-яку ціну.

Традиція дарувати тюльпани на 8 березня виникла приблизно у 70-х роках. Ці квіти добре поєднуються з польовими рослинами, що сприяло створенню чудових букетів. Однак найважливішим фактором став знімок в одній з газет, на якому був зображений чоловік, який тримає букет тюльпанів. Він виростив 40 тисяч квітів для своєї коханої. Після цієї події тюльпани стали обов'язковим подарунком для багатьох жінок.

Підтримується ця традиція дотепер завдяки символічному значенню тюльпанів, адже вони символізують прихід весни та ніжність. А ще ці квіти починають з'являтися на прилавках у великій кількості саме напередодні 8 Березня. До того ж вони дуже привабливо виглядають та відрізняються величезною кількістю красивих відтінків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, чи зроблять 8 Березня вихідним у 2024 році. Дізнайтеся, які законні підстави є для такого рішення.