Не можна відмовляти в допомозі і згадувати нечистого: основні заборони 4 січня

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

4 січня за новим стилем відзначається Собор 70-х апостолів. Про те, що не можна робити цього дня, читайте в нашому матеріалі!

Раніше Собор 70-х апостолів святкували 17 січня, однак після переходу на новий календар свято перемістилося на 4 число. В цей день вшановують  Ісуса Христа, які внесли значний внесок у розповсюдження християнства по всьому світу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

4 січня потрібно відвідати церкву або помолитися вдома. Наші предки вірили, що цього дня можна отримати зцілення, духовну силу, захист від зла та благословіння у своїх справах.

Також на свято Собор 70-х апостолів наші пращури особливо дбали про тварин. Вони годували бездомних та сильно піклувалися про свою худобу. Вірилося, що подібні благодійні вчинки призведуть до благословення впродовж року.

Що не можна робити 4 січня?

  • Не можна відмовляти в допомозі, інакше і вам відмовлять в скрутну хвилину.

  • Краще не лаятися та не бажати нікому зла. Все повернеться сторицею.

  • Не можна ображати тварин.

  • Не слід згадувати нечистого. Наші пращури вірили, що в цей час нечисть особливо сильно намагається нашкодити людям, тож краще максимально захистити себе від цього.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про ворожіння на Водохреще 2024. Як дізнатися свою долю на цілий рік та здійснити бажання? Не пропустіть ритуали наших предків.