Чому сьогодні не можна нічого піднімати з землі? Головні заборони та прикмети 29 січня

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

29 січня в церковному календарі  — День перенесення мощей священномученика Ігнатія Богоносця. Що не можна робити цього дня? Читайте далі в нашому матеріалі.

Священномученика Ігнатія Богоносця кинули на роздертя звірам в Римі за наказом імператора Траяна у 107 році. Після його смерті, християни зібрали кістки святого та тривалий час зберігали їх у Римі. У 108 році мощі були перенесені до передмістя Антіохії, а останнє перенесення відбулося у 438 році, коли мощі були доставлені до самого міста Антіохія.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Коли Антіохія потрапила під владу персів, мощі були повернуті до Рима і залишені в храмі, зведеному на честь священномученика папи Климента (540 рік). Священномученик Ігнатій Богоносець вів аскетичне життя та створив антифонний спів, де хор співає по черзі під час богослужінь. Він залишив сім архіпастирських послань, які закликали до любові до Бога, віри та добрих справ.

Раніше День перенесення мощей священномученика Ігнатія Богоносця відзначали 11 лютого. Однак після переходу на новий церковний календар дата цього свята змістилася на 29 січня.

Що не можна робити 29 січня?

  • Сьогодні рекомендується утриматися від початку нових справ, важливих зустрічей та переїздів. Вони не увінчаються успіхом.

  • Не рекомендується підіймати нічого з землі, а особливо  знайдені речі в будинок, оскільки вони можуть бути заговорені на хворобу.

Прикмети 29 січня

  • Місяць червонуватого кольору свідчить про потужний холодний вітер.

  • Якщо дим від багаття вигинається дугою, це може вказувати на наближення потепління.

  • Танення льоду на озерах і річках свідчить про швидке потепління.

  • Вітряний день може означати дощову весну, а сонячний день говорить про пізню, але теплу весну.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть календар державних та професійних свят на лютий 2024 року. Дізнайтеся,  що будемо відзначати та скільки днів відпочивати цього місяця.