Чому сьогодні не можна робити перестановку в домі? Особливості дня 3 лютого

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

3 лютого віряни вшановують пам’ять святого і праведного Симеона Богоприємця і Анни Пророчиці. У народі це свято отримало назву Хранителі немовлят. Що відомо про цих святих, а також яких заборон потрібно дотримуватися цього дня - розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua.

Раніше Симеона Богоприємця та Анну Пророчицю вшановували 16 лютого. Але у вересні 2023 року Православна церква України перейшла на новоюліанський календар, а тому більшість релігійних свят змістилися у даті на 13 днів раніше. Тож тепер цих святих вшановують 3 лютого.

Ким були святі

Related video

Симеон Богоприємець перекладав з івриту на грецьку мову священні писання. Під час роботи над книгою пророка Ісаї, він натрапив на фразу  “Се Діва в утробі прийме і народить Сина”. Симеон подумав, що замість слова “Діва” має бути “Жона”, і хотів виправити текст. Тоді йому явився посланець від Господа і запевнив у правильності написаного. Також він сказав, що Симеон не помре, допоки на власні очі не побачить Месію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Згідно з переказами, Симеону було більш як 300 років, коли він зустрівся зі Спасителем. Їх зустріч відбулася у Єрусалимському храмі, куди Діва Марія та Йосип принесли Ісуса на 40-й день після народження.

Свідком цієї події стала пророчиця Анна. Відтоді вона проповідувала, що Ісус стане Спасителем людського роду.

Фото: apostrophe.ua
Фото: apostrophe.ua

Що не можна робити 3 лютого:

  • лаятися, сваритися, бажати зла іншим людям;

  • займатись рукоділлям (шити, в’язати, вишивати);

  • одягати речі чорного кольору;

  • лінуватися і довго спати;

  • підбирати знайдені гроші;

  • брати в борг гроші, інакше накличете злидні;

  • вживати спиртні напої;

  • робити перестановку в домі, інакше не буде спокою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також для вашої зручності ми раніше опублікували церковний календар на лютий 2024 року. Всі дати вказані за старим стилем і допоможуть зорієнтуватися у святах, якщо ви поки не перейшли на новий церковний календар.

Фото: kolobok.ua