Сильна молитва до Святої Агати, яку варто прочитати 5 лютого

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

5 лютого у церковному календарі - День пам’яті святої Агати (Агафії) Сицилійської. За свою віру була піддана гонінням, жорстоким тортурам, а потім страчена шляхом спалення. Тому її також називають мученицею.

5 лютого віряни вшановують святу Агату (Агафію). Раніше її День пам’яті припадав на 18 лютого, але у вересні 2023 року набув чинності новий церковний календар, тому більшість релігійних свят змістилися у даті. Тож тепер святу мученицю вшановують на 13 днів раніше.

Святу Агату вважають покровителькою пекарів, пожежників, ювелірів, медсестер, жертв згвалтування, незаміжніх жінок та хворих на рак грудей. Традиційно віряни моляться перед іконою святої про зцілення від раку грудей, про здоров’я для себе та рідних. Також освячений у День її пам’яті хліб представники католицької церкви використовують при обрядах вигнання бісів або ж екзорцизмі.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото: ukr.media
Фото: ukr.media

Молитва до святої Агати

Багатостраждальна та премудра мученице Гафіє. Твоя душа на Небесах біля Престолу Господнього стояча, на землі даною тобі благодаттю, різні здійснюєш зцілення, подивись милостиво на людей, котрі предстали перед тобою, і моляться перед пречистим образом твоїм, вимолюючи допомоги твоєї; простягни до Господа Бога святі твої молитви за нас і виблагай відпущення гріхів наших, зцілення для слабих, скорботним та бідуючим найшвидшу допомогу та розраду, ублагай нехай Господь подасть усім нам добру відповідь, коли предстанемо перед Ним на Страшному Суді Своєму, щоб сподобитися нам разом із тобою славити Отця і Сина і Святого Духа на віки вічні. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми публікували календар державних та професійних свят на лютий 2024 року. Що будемо відзначати та скільки днів відпочивати - дізнавайтесь у цій статті.

Фото: rbc.ua