До сліз! 6 кроків для тих, хто хоче привітати близьких з весіллям

Усі свята
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Складання поздоровлення на весілля може здатися складним і навіть нездійсненним завданням. Здається, що весільні промови можуть лише двох видів: вони або веселі, запам'ятовуються і дуже милі, або зовсім невдалі. Про те, як скласти вітання першого виду читайте в нашому матеріалі.

Як скласти вітання на весілля: проста інструкція

Для того, щоб скласти вітання на весілля, варто лише дотримуватися чіткого плану. І цим планом ми з вами зараз поділимося! Перше правило — мова має бути змістовною, але не розтягнутою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

План, який допоможе скласти вітання на весілля

  1. Назвіть себе. Не всі гості знають, хто ви і як познайомилися з нареченим чи нареченим. Тому розкажіть гостям про ваші стосунки з парою, перш ніж розпочати промову.

  2. Розкажіть історію. Це може бути смішний момент з життя, історія знайомства пари на ваші очі або навіть анекдот.

  3. Звертайтеся до обох молодят. Можливо, ви погано знаєте наречену, але не варто зосереджувати всю свою увагу на нареченому та ігнорувати його дружину.

  4. Додайте трохи гумору.

  5. Не забудьте підняти келих для тосту.

Як написати весільне привітання: 6 кроків

Невелика порада — не розраховуйте на телефон, який може заблокуватися або вимкнутись у невідповідний момент. Натомість роздрукуйте вітання на папері. Але перед тим, як зробити це, потрібно написати саме вітання, чи не так? Для цього потрібно виконати кілька кроків:

  1. Просто почніть. Нехай спочатку це буде просто потік свідомості. Згадуйте історії і одна з них точно буде тією самою.

  2. Робіть нотатки. Напишіть ідеї на папір. Не турбуйтеся про склад і правильні пропозиції, просто створіть чернетку. Він допоможе визначити тему, а це саме те, що потрібно, щоб придумати вітання, що дійсно запам'ятовується.

  3. Використовуйте приклади. Якщо ви кажете про те, як пощастило парі зустріти один одного, то наведіть докази. Ні, ми не в суді, але саме конкретні приклади допоможуть слухачам повірити, що ви говорите.

  4. Зробіть це швидко. Найкраща тривалість тосту – близько трьох хвилин.

  5. Репетируйте. Потренуйтесь читати свою мову вголос і засікайте час. Дайте собі час підготуватись.

  6. Вибирайте слова. Запитайте себе як кожна історія опише пару. Якщо вона проливає якесь негативне світло на молодят, уникайте її.

Раніше ми опублікували 10 весільних тостів , які торкнуться самого серця. Їх також можна використати у святковому привітанні.