Ікона Божої Матері “Нев’янучий цвіт”: чудеса, заборони, молитви

Усі свята
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Ікона Богоматері, фото
Фото: yantar.ua

У квітні віряни вшановують ікону “Нев’янучий цвіт” 3 числа — за старим календарем

Віряни вшановують ікону Богоматері “Нев’янучий цвіт”. За старим календарем молебні у храмах проводять 3 квітня. Про чудеса, які робила ця ікона, знає весь світ. Здавна люди молилися перед образом і дотримувалися певних заборон.

На острові Кефалонія, що в Греції, заведено шанувати свято Благовіщення Діви Марії, пише yantar.ua. Віряни жертвували до ікон Богородиці білі квіти, серед яких — жасмин, лілеї, троянди та едельвейси. Так вони нагадували про ангела Гавриїла, який явився до непорочної Марії та сповістив про народження Месії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ікону намалювали афонські ченці, які були натхненні дивом, що сталося з образом. Квіти, які зів'яли на іконі, в день Успіння Небесної Цариці почали розквітати і дарувати нові бутони. Тисячі вірян з'їжджаються на святе місце, аби пересвідчитися у диві на власні очі.

У день вшанування ікони Богоматері “Нев’янучий цвіт” не можна:

  • сваритися

  • кричати

  • ображати і тримати образу

  • позичати гроші та брати у борг

  • працювати із землею

  • працювати з деревом

  • шити, в'язати, вишивати

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ікона Богоматері "Нев'янучий цвіт", фото
Фото: obs.in.ua

Молитва перед іконою “Нев’янучий цвіт”:

О Пресвята і Пренепорочна Мати Діво, надія християн і притулок грішним! Захисти всіх, хто в нещасті до Тебе прибігає, почуй стогони наші, прихили вухо Твоє до благання нашого, Владичице і Матір Богу нашому, не знехтуй, коли вимагаєш Твоєї допомоги, й не відкинь нас, грішних, настанови й навчи нас, не відступи від нас, рабів Твоїх, за ремствування наше. Будь нам Матір'ю і Покровителькою, вручаємо себе милостивому покрову Твоєму. Приведи нас, грішних, до тихого і безтурботного життя; нехай оплачемо гріхи наші. О, Мати Маріє, наша преблагая і швидка Заступнице, покрий нас Своїм омофором. Захисти від ворогів видимих і невидимих, пом'якши серця злих людей, що повстають на нас. О, Мати Господа Творця нашого! Ти корінь дівоцтва і нев'янучий цвіт чистоти й цнотливості, пошлися на допомогу нам, немічним і охопленим плотськими пристрастями, та блукаючими серцями. Просвіти наші душевні очі, нехай побачимо шляхи правди Божої. Благодаттю Сина Твого зміцни нашу слабку волю на виконання заповідей, нехай позбудемося всякого лиха й напасті, й виправдані будемо Твоїм пречудним заступництвом на страшному суді Сина Твого. Йому ж ми віддаємо славу, честь і поклоніння нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Раніше ми писали, що українці будуть відзначати у квітні. Для вас — зручний календар, де зібрані державні та професійні свята.