Пісні про найрідніших та найближчих: кращі композиції до Дня матері (ВІДЕО)

Усі свята
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Пісні до Дня матері
Фото: Хочу

У добірці представлені сучасні україномовні треки

День матері - це не лише світле тепле весняне свято. Це зайвий привід сказати найріднішим у світі людям про свою любов, повагу та підтримку.

В Україні цей день відзначають традиційно у другу неділю травня. Цього року святкування припадає на 12 число. Відтак, з нагоди прийдешнього свята пропонуємо вашій увазі кращі пісні про маму.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Океан Ельзи - Лист до мами

Дана композиція легендарного українського рок-гурту про те як ліричний герой пише листа рідній людині, адже немає змоги побачитися з нею. Трек має сумні нотки, проте він точно не залишить нікого байдужим.

Аркадій Войтюк - Мамо

Талановитий український співак, учасник одного із сезонів шоу Х-фактор справді свого часу здивував цією композицією, якій вже більше 10 років. Вона одночасно сумна і натхненна. Ліричний герой розповідає про те, що жалкує, що вже став дорослою людиною і не може повернутися в дитинство.

Ніна та Антоніна Матвієнко - Любій матусі

Свого часу знаменитий родинний дует здивував своїм виступом на “Голосі країни”. Цією композицією Тоня та Ніна Митрофанівна донесли таку просту, але надзвичайно стійку істину про маму в житті кожного з нас. Виступ не залишив нікого байдужим, а хімія між мамою та донькою передалася через екрани телевізорів якнайкраще.

Світлана Весна – Моя мамо

Атмосферна композиція від доволі відомої української артистки. Лірична героїня дякує своїй мамі за все хороше що вона зробила для неї та обіцяє молитися за її здоров'я та майбутнє.

ТІК – Для мами

Можливо дещо незвична композиція відомого українського гурту. У цьому треку соліст Віктор Бронюк постає максимально ліричним та романтичним. Виходячи з тексту можна сказати, що це пісня-присвята найріднішій людині.

Олександр Пономарьов - Мамі

Можливо, одна з маловідомих композицій Олександра Пономарьова, але ж яка вона важлива і натхненна. Артист співає про те, що ліричний герой повертається додому до своєї мами, яка завжди його підтримає.

Kalush Orchestra - Stefania

Можливо найвідоміша композиція з представлених у цій добірці. У 2022 році з піснею про свою маму соліст гурту “Kalush Orchestra” разом зі своїми хлопцями переміг на Євробаченні. Трек поєднує у собі якісні хіп-хоп мотиви, атмосферний вайб, який запалює з першої секунди та невимовно важливі сенси про рідну людину.

Скрябін - Мам

Напевно, вислів про те, що все просте є геніальним, є справді правдивим. Це стосується вищевказаної композиції легендарного українського гурту “Скрябін “. Знаменитий соліст Андрій Кузьменко свого часу написав дуже влучні слова про свою маму, які реалізував у пісні “Мам”.

Olivan - Мама

Дана композиція з вкрапленнями елементів реп-музики з’явилася минулого року. Талановитий молодий виконавець, коли її випускав окреслив увагу на важливості слів подяки найріднішій людині, надто на фоні того, що в Україні зараз відбувається війна.

VOLKANOV - МАМА

Молодий український артист у своєму треку окреслив увагу на тому, щоб люди не забували телефонувати своїм мамам. Виходячи з композиції варто зазначити, що вона написана для дорослої людини. Хоч і сумний, але надзвичайно філософський текст заворожує з перших миттєвостей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми пропонували вам добірку бюджетних подарунків на День матері. В Україні це свято почали відзначати відповідно до Указу Президента України від 1999 року.