Вірянам на замітку: важлива молитва, яку потрібно прочитати 1 червня (ВІДЕО)

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Молитва, картинка
Фото: sobor.com.ua

До переходу ПЦУ на новий календар преподобного згадували 14 червня

1 червня у церковному календарі - День пам’яті преподобного Агапіта Печерського. У цій статті розповідаємо про його життя та публікуємо молитву, яку варто прочитати цього дня.

Преподобний Агапіт Печерський мав дар зцілення та був учнем печерського ігумена Антонія. Він лікував хворих, допомагав нужденним, готував різні зілля з трав, завдяки яким люди швидко одужували. Антоній не брав за це плати, а тому його називали безсрібником.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У День пам’яті преподобного Агапіта Печерського варто звернутися до святого за допомогою молитви. Традиційно йому моляться ті, хто потребує зцілення не лише тіла, а й душі.

Молитва до преподобного Агапіта Печерського

О, всеблаженний Агапіте, земний ангеле і небесна людино! Припадаємо до тебе з вірою і любов’ю і молимо тебе старанно: яви нам, смиренним і грішним, святе твоє заступництво, бо ради гріхів наших ми не маємо свободи дітей Божих просити за наші потреби Господа і Владику нашого. А тебе, молитвеника благоприємного до Нього, просимо з великим старанням: виблагай нам у Його благості благопотрібні дари душам і тілам нашим, віру праву, любов до всіх нелицемірну, у злостражданнях терпіння, тяжкими хворобами одержимим - від недугів зцілення, тим, хто під тягарем скорбот і напастей нестерпних падає і у житті своєму впадає у відчай, твоїми молитвами одержати швидке полегшення і визволення.
Не забудь, блаженний отче, і обитель цю святу, яка завжди тебе шанує, але збережи її і всіх, хто живе і подвизається в ній, і тих, хто на поклоніння до неї приходить, неушкодженими від спокус диявольських і всякого зла. Коли ж прийде наш відхід від цього тимчасового життя і переселення до вічного, не позбав нас небесної допомоги, але твоїми молитвами всіх нас приведи до пристановища спасіння і покажи нас спадкоємцями всесвітлого Царства Христового, щоб ми оспівували і славили невимовні щедроти Чоловіколюбця Бога, Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє разом з Антонієм і Феодосієм батьківське заступництво навіки-віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, хто відзначатиме свій День ангела у червні 2024 року. Дізнавайтеся, кого вітати з іменинами у перший місяць літа - у цьому матеріалі.