Як поминають покійних у Троїцьку поминальну суботу: вірянам на замітку

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Як поминати на Троїцьку поминальну суботу
Троїцька поминальна субота 2024. Фото: liga.net

Її відзначають на 49 день після Великодня

Напередодні святкування Трійці віряни поминають своїх померлих рідних та знайомих. Як правильно це робити - розповідаємо далі у цій статті.

22 червня у церковному календарі - Троїцька поминальна субота. Її ще називають Вселенською, оскільки цього дня заведено поминати усіх померлих, а не тільки своїх рідних. Відповідно, цей день має свої заборони та традиції.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відвідування церкви

Цього дня потрібно відвідати поминальну службу у храмі, поставити свічки за упокій, подати заупокійну записку та замовити Сорокоуст. Не буде зайвим принести до церкви продукти (хліб, цукор, випічку, фрукти) для нужденних та залишити їх на поминальних столах.

Після храму - на кладовище

Після храму віряни вирушають на кладовище, щоб пом’янути рідних. Їхні могили приводять до ладу та кладуть на них квіти. Не варто їсти та пити на кладовищі, а також залишати продукти та спиртне на могилах.

Як поминати померлих вдома

Якщо ви не можете відвідати церкву та кладовище, прочитайте молитву вдома. Також можна звернутися до Господа своїми словами, головне робити це щиро. Увечері зберіться разом з родиною за скромно накритим столом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А вже згодом ми відзначатимемо Трійцю. Більше про продукти, які повинні бути в основі святкового меню цього дня - читайте у цій статті .