Веселіться, але не забувайте і про духовне: молитви, які варто прочитати на Івана Купала

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Івана Купала - які молитви прочитати у це свято
Молитви на Івана Купала. Фото: ukrayina.pl

Через перехід на новий церковний календар дата святкування змістилася на 13 днів раніше

Івана Купала - улюблене свято багатьох українців. Воно має цікаву історію та багато традицій, яких люди дотримуються і нині. Також у це свято можна помолитися святому про зцілення, захист та прощення гріхів. Більше про це - далі у статті.

24 червня українці святкуватимуть Івана Купала. Це народне гуляння збігається у даті з великим церковним святом - днем Різдва чесного славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. Тож саме йому потрібно буде молитися цього дня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

#1. Молитва на Різдво Іоанна Предтечі

Хрестителю Іоанне, проповіднику покаяння, почуй молитви мої і передай прохання Владиці Небесному. Я, як недостойний, немічний, закликаю до Твоєї участі і заступництва. Благаю очистити думки і душу мою, позбавити від сумнівів, злих помислів і наставити на шлях істинний. Святий Іоанне, ти бачив гріхи земні і дарував спокуту людям. О, Проповіднику земний, який зумів торкнутися Самого Ісуса і охрестити Його, даруй мені порятунок перед Господом. Помолися за грішного раба Божого (ім'я) і не залишай мене на сваволю диявольських сил. Я благаю про благо, яке пронесу з собою все життя. Проповіднику і мученику пустельний, не відрікайся від мене, обнови душу мою покаянням і наповни серце непідробною вірою. Вічно Царство Небесне. Амінь.

#2. Молитва на Різдво Іоанна Предтечі

Святий Іване, предтече і хрестителю Господній. Тебе послав Господь, щоб дати свідчення про світло і щоб увірували всі в те правдиве світло, яке прийшло у світ просвітити кожну людину. Ти – всехвальний пророк, більший від усіх пророків. Вони проповідували Христа Ісуса словами, а ти вказав на нього рукою і мовив: “Це Агнець Божий, що бере на себе гріхи світу”. Ти проповідував покаяння, ти хрестив розкаяних у Йордані, ти вдостоївся своєю рукою торкнутись голови самого Царя і Бога. Ти – перший мученик, ти – посників і пустельників наставник, ти – вчитель чистоти, ти – близький друг Христа. Тебе прошу, до тебе припадаю: не відмов мені в заступництві. Нехай моє життя відновиться справжнім покаянням, немов другим хрещенням. Випроси мені ласку прощення усіх гріхів і повернення на дорогу справжнього християнського життя, щоби з твоєю допомогою я жив (жила) у Божій благодаті і зміг (змогла) колись увійти в царство вічного життя. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А в іншій нашій статті ми писали про вінки на Івана Купала. Як правильно їх плести та пускати на воду - читайте у цій статті .