День Незалежності України: стало відомо, чи варто чекати додаткового вихідного

Усі свята
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

День Незалежності України - чи буде вихідний
Чи буде 24 серпня 2024 року вихідним. Фото: uapl.info

Якщо свято припадає на суботу чи неділю, наступний понеділок зазвичай теж є вихідним

Раніше ми ділилися з вами календарем державних свят, тож ви точно не мали б забути, що вже зовсім скоро ми відзначатимемо День Незалежності України. На який день тижня припадає святкування та чи буде у зв’язку з цим вихідний - дізнавайтесь далі у цій статті.

24 серпня українці відзначатимуть одне з головних державних свят - День Незалежності нашої неньки. На жаль, як і попередні два роки ми святкуватимемо його в умовах війни з рф.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У 2024 році це свято припадає на суботу, що, відповідно до статті 73 Кодексу законів про працю, робить вихідним її та наступний понеділок, 26 серпня. І тут в дію вступає “але” або ж стаття 6 закону “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”.

Вона тимчасово скасовує дії інших статей, що стосуються вихідних та святкових днів у період дії воєнного стану. А тому у цьому році (як це також було у 2022 та 2023 роках) 24 серпня не буде вихідним днем. Це ж стосується і 26 серпня - це буде найзвичайнісінький робочий день.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А дізнатися про те, які церковні свята будуть у серпні 2024 року, ви можете у цій статті. Збережіть її та поділіться цією важливою інформацією зі своїми близькими людьми.