Найсильніша молитва, яку обов'язково потрібно прочитати 22 вересня — на пророка Іони

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

День пророка Іони
Молитва творить дива. Фото: tsn.ua

Цього дня варто звернутись до Бога з особливою подякою

22 вересня в календарі церковних свят можна знайти День пророка Іони. Сильну молитву, яку варто виголосити цього дня, ви можете прочитати далі в нашому матеріалі.

Пророк Іона отримав від Бога наказ прийти до Ніневії та сповістити його грішних жителів про загибель. Та той не послухав голос Господа й вирушив до Іспанії. Але корабель, на якому плив Іона, потрапив у сильний шторм. Моряки кинули жереб, щоб дізнатись, через кого сталась така буря, й той вказав на Іону, тож пророка викинули у море, де його проковтнув кит.

В череві кита Іона пробув три дні та три ночі й знову отримав наказ йти до Ніневії. Цього разу пророк підкорився голосу Бога й виконав волю Його.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В народі Іону вважають покровителем моряків. А ще віряни згадують пророка в тяжких ситуаціях, коли вони з якихось причин відмовляють слухати голос Бога та натрапляють на труднощі. Християни вірять, що якщо Бог визволив Іону з черева кита, то точно допоможе подолати їм усі негаразди.

Ця молитва, яку ви знайдете нижче — слова самого пророка Іони, якими він хвалить Бога й дякує йому за порятунок та обіцяв виконувати волю Господа. Взята вона з Біблії — Книги пророка Іони 2 глави.

Молитва на пророка Іони

До Господа воззвав я у скорботі моїй, і Він почув мене; з утроби пекла я волав, і Ти почув голос мій.

Ти ввергнув мене у глибину, у серце моря, і потоки оточили мене, усі води Твої і хвилі Твої проходили наді мною. І я сказав: відкинутий я від очей Твоїх, однак я знову побачу святий храм Твій.

Охопили мене води до душі моєї, безодня обійняла мене; морською травою оповита була голова моя. До основ гір я зійшов, земля своїми запорами навік закрила мене; але Ти, Господи Боже мій, виведеш душу мою з пекла.

Коли знемогла у мені душа моя, я згадав про Господа, і молитва моя дійшла до Тебе, до храму святого Твого. Ті, що шанують суєтних і облудних богів, залишили Милосердого свого, а я гласом хвали принесу Тобі жертву; що обіцяв, виконаю: у Господа спасіння!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, що не можна робити на пророка Іони. Читайте про головні народні заборони цього свята.