Весілля не за горами: яку молитву прочитати на Покрову незаміжнім дівчатам (ТЕКСТ, ВІДЕО)

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Покрова 2024 - про що молитися у це свято
Молитва на Покрову. Фото: freepik.com

Раніше Покрову відзначали 14 жовтня

1 жовтня за новим церковним календарем - свято Покрови Пресвятої Богородиці. Це вдалий час, щоб звернутися до святої за допомогою молитви та виголосити своє найзаповітніше бажання.

Однією з традицій цього свята є відвідування незаміжніми дівчатами церкви. Там вони моляться Пресвятій Богородиці, щоб свята допомогла їм якнайшвидше вийти заміж.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Нижче публікуємо текст молитви, який ви можете прочитати у храмі. Пам’ятайте, що робити це потрібно щиро та від усього серця - тоді Богородиця вас точно почує!

Молитва Пресвятій Богородиці про заміжжя

О, Пресвята Діво Маріє, прийми молитву цю від мене, негідної слуги Твоєї, і вознеси її до Престолу Бога Твого Сина, нехай милостивий він буде до прохань наших. Прибігаю до Тебе як до Заступниці нашої: почуй нас, що моляться Тобі, покрий нас покровом Твоїм і випроси у Бога Сина Твого для нас всіх благ: подружжю любові та злагоди, дітям послуху, скривдженим терпіння, скорботним благодушності, всім нам духу розуму і благочестя, духу милосердя і лагідності, духу чистоти та правди.
Збережи мене від гордості й самолюбства, дай же мені охоту до праці та благослови труди мої. Як Закон Господа Бога нашого наказує людям у чесному подружжі жити, то приведи мене, Матір Божа, до нього, не для догоджання бажанню моєму, а для виконання призначення Отця нашого Святого, бо Він Сам сказав: недобре чоловікові бути одному і, створивши йому жінку на помічницю, благословив їх рости, множитися і населяти землю. Амінь.
Пресвята Богородице, вислухай смиренну молитву з глибини дівочого серця мого: дай мені чоловіка чесного й побожного, щоб ми в любові з ним і згоді прославляли Тебе, милосердного Бога: Отця, і Сина, і Святого Духа, нині та повсякчас і на віки віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, хто святкуватиме свої іменини у жовтні 2024 року. Дізнавайтесь про це - у цьому матеріалі.