Куди поставити ялинку, щоб вона не ґиґнула ще до Різдва

Новий рік і Різдво
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Раніше ми писали, як обрати безпечну і гарну ялинку. Якщо ж ви таки вирішили зупинити свій вибір на живому дереві, тоді прислухайтесь до наступних порад. З ними ваша ялинка переживе всі зимові свята, не обсипавшись.   

Якщо ви весь час мрієте про ялинку, але купуєте сосну, оскільки вона може простояти довше - тоді ця стаття для вас. Нижче ділимося з вами списком рекомендацій, опублікованих у виданні Еxpress.co.uk, щодо того, куди краще поставити живу ялинку, щоб вона не почала рано обсипатися.

Не розміщуйте дерево поруч з джерелом тепла

Related video

Звісно, всі ми бачили ті святкові світлини на Pinterest: гарно вбрана ялинка стоїть поруч з каміном і це створює відчуття затишку та свята. Проте знайте, що за таких обставин вашому дереву аж ніяк не затишно. Розміщене поруч з каміном, дров’яною піччю чи батареєю опалення воно почне швидко втрачати хвою. Тож краще, аби ялинка стояла якомога далі від тепла. Також, якщо у вашій оселі є підлога з підігрівом, краще відключити її у тій зоні, де стоїть зелена красуня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото: apostrophe.ua
Фото: apostrophe.ua

Регулярно поливайте

За день ялинка використовує до 2 літрів води. Тож завжди слідкуйте за тим, щоб підставка або ящик були наповнені водою (особливо, якщо уникнути теплого місця не вдалося). Найкраще використовувати для поливу холодну воду.

Дотримуйтесь норм вологості у приміщенні

Найкомфортніше ялинка себе почуватиме, якщо вологість у будинку становитиме 45-50%. Якщо повітря буде надто сухим, дерево почне в’янути. Щоб підвищити вологість, скористайтеся зволожувачем повітря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, як не дати коту знищити вашу ялинку. Лайфхак на мільйон!

Фото: childmags.com.au