Штучна, лита чи у горщику? Як обрати безпечну і гарну ялинку

Дизайн та інтер'єр
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Українці готуються до різдвяних свят і починають встановлювати ялинки. Хтось обирає живі у горщиках, хтось купує штучні. Раніше ми писали, як своїми руками зробити ялинку з кави, а тепер розкажемо, на що звернути увагу, аби ялинка не підвела.

Усе більше людей обирають штучні ялинки. Вони служать десятками років і завдяки ним бережеться ліс. Любителі живих дерев беруть ялинки в оренду в горщиках. У будь-якому випадку потрібно знати, як обрати безпечну ялинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Штучна, лита чи у горщику? Як обрати безпечну і гарну ялинку - фото №1
Штучна, лита чи у горщику? Як обрати безпечну і гарну ялинку - фото №2
Штучна, лита чи у горщику? Як обрати безпечну і гарну ялинку - фото №3

Якщо ви вирішили встановити штучне дерево, зверніть увагу на сертифікат якості. Документ повинен свідчити про те, що ялинка не має шкідливих речовин, а саме — формальдегідів і фенолу. А ще дерево повинно бути вогнестійким.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Штучна, лита чи у горщику? Як обрати безпечну і гарну ялинку - фото №4
Штучна, лита чи у горщику? Як обрати безпечну і гарну ялинку - фото №5

Стандартні штучні ялинки або сосни мають м'які гілки, які впродовж 1-2 днів розпушуються. Таке дерево легко помити від пилу в душі. У тренді — литі дерева. Їхні гілки твердіші та мають імітацію справжніх голочок. Така ялинка значно дорожча, тому що максимально схожу на живу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Штучна, лита чи у горщику? Як обрати безпечну і гарну ялинку - фото №6
Штучна, лита чи у горщику? Як обрати безпечну і гарну ялинку - фото №7
При покупці справжньої зрубленої ялинки, або новорічного деревця у горщику, зверніть увагу на сертифікат. На такому дереві повинна бути спеціальна пластикова етикетка або бирка з номером та штрихкодом.

Раніше ми писали, як зробити зимовий вінок. Дизайнери показали доступні варіанти оздоблення, які стануть родзинкою вашого інтер'єру.

Фото: Pinterest