Підготовка до Нового року 2024: що зробити, щоб у домі було по-святковому затишно

Новий рік і Різдво
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зовсім мало часу залишається до Нового року. Можливо до вас завітає багато друзів і родина, чи вирішили святкувати у тісному сімейному колі або вирушаєте в гості, вам неодмінно потрібно підготувати свій дім до Нового року .

Підготовка будинку включає не лише встановлення ялинки та новорічний декор. Важливо позбутися всіх непотрібних речей, щоб не тягнути їх у наступний рік і потурбуватися про створення святкового настрою. Редакція Хочу! нагадає вам з чого починати і що не пропустити при підготовці будинку до зустрічі Нового року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Підготовка до Нового року 2024: що зробити, щоб у домі було по-святковому затишно - фото №1
  • Генеральне прибирання починайте за кілька днів до 1 січня. Так ви нічого не пропустите і зробите це якісно, а в день свята залишаться лише незначні речі, які не займуть багато часу.

  • Розберіть комору і позбудьтеся непотребу, який захаращує будинок і ніколи не знадобиться. Це стосується і речей, яких ви давно не носите, звільніть місце для нових покупок.

  • Почніть прибирання з кімнат. Змініть постільну білизну і виперіть усі брудні речі. Помийте підвіконня, радіатори і світильники.

  • Поскладайте всі речі на місця. Але не розбирайте бібліотеку, адже прибирання зведеться нанівець, а ви зловите себе на тому, що дочитуєте останні сторінки книги.

  • Особливу увагу приділіть ванній кімнаті. Ретельно помийте пральну машинку зовні і всередині, ванну, унітаз. Зробіть запас туалетного паперу і чистих рушників. Встановіть автоматичний освіжувач повітря. Вимийте дзеркало і полички за ним. Приготуйте речі, які можуть знадобитися гостям. Ополіскувач для рота, засоби гігієни та антисептик складіть у кошик, який задекоруйте.

  • Приберіть передпокій. Звільніть його від речей не по сезону. Поскладайте взуття, почистити брудне не завадить. Саме час змінити килимок біля дверей та килимки під взуття на нові. Позамітайте ґанок і потурбуйтеся, щоб там не було нічого зайвого. Добре помийте підлогу біля вхідних дверей і самі двері. Почепіть на них різдвяний вінок. Не забудьте очистити і продезінфікувати дверні ручки та вимикачі.

Підготовка до Нового року 2024: що зробити, щоб у домі було по-святковому затишно - фото №2
  • Кухня - візитівка господині. Сховайте все, що вам точно не знадобиться. Помийте холодильник, духовку, плиту і витяжку. Розберіть кухонні шафки, так ви побачите, що ще варто докупити до свята. Протріть всі поверхні і фасади шафок, не забудьте про плафони.

  • У вітальні приберіть зайві речі, книги, рукоділля. Пропилососьте килим і диван і надайте затишку декором та декоративними подушками. Встановіть свічки  - це створить святкову атмосферу.

Щоб прибирання не перетворилося на каторгу налаштуйте себе на позитивний настрій, адже у результаті ви отримаєте чистий і затишний будинок. Прибирайте під улюблену музику, так буде веселіше і швидше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також на завершення не забудьте про себе. Освіжіть зачіску та манікюр, зробіть собі релакс у ванній з піною та свічками і маски для обличчя та тіла. Зустрічайте Новий рік у чистому будинку, з легким серцем і чудовим настроєм.