Магія святої води: що вона вміє, і куди дівати воду через рік

Новий рік і Різдво
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Українці відзначають Водохреще. Воно припадає на 6 січня за новоюліанським календарем. Віряни освячують воду та стрибають в ополонку. Але не всі знають, яка сила цієї води, і що з нею робити далі.

Освячення води на річці Йордан має свої таємниці. Ними поділився священник та публіцист Євген Заплетнюк, передає сайт ОГО. З його слів, воду можна освячувати весь рік, якщо це потрібно для вірян.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чи має свята вода цілющі властивості?

Зі слів священика, освячена вода має той самий склад молекул, як і до обряду. Проте молитва і Божа благодать дають їй особливі властивості. Можна помітити, що освячена на Водохреща вода не псується цілий рік, іноді довше. Вона здатна омивати наші душі та тіла від гріховної скверни.

Що робити зі святою водою через рік?

Якщо ви не випили святу воду за рік, це не означає, що надалі вона втратила цілющі здібності. Не можна зберігати “колекцію банок” зі святою водою, нею треба користуватися. Зазвичай таку воду п'ють після ранкової молитви, або коли людина хворіє.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Буває, що свята вода потрапляє в не дуже чисту посудину, і псується. Тоді її треба вилити під дерево або в річку. Про дану ситуацію обов'язково розкажіть священику під час сповіді.

Раніше ми писали привітання із Водохрещем. Для вас — душевні побажання та листівки з нагоди свята — українською.

Главное фото: glavred.info