5 секретів щасливого дня: правило 90/10 може безповортно змінити все ваше життя

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як стати щасливою людиною: що таке правило Кові або правило 90/10
Щастя - це вибір. Фото: фейсбук-група "Щастя в тобі"

Як працює правило Кові

Наше життя сповнене несподіванок. Розлита кава на сорочці, величезні затори, несподіваний штраф — все це з легкістю може зіпсувати наш день. Але чи знаєте ви, що 90% нашого настрою залежить не від самих подій, а від того, як ми на них реагуємо? І, якщо дещо зовсім трішечки змінити, наше життя також зміниться! ✨

Пропонуємо дізнатися про 5 секретів щасливого дня та щасливого життя загалом. Запроваджуючи ці прості техніки у повсякденне життя, ви зможете якісно його змінити вже дуже скоро, інформує “Затишок”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке правило 90/10

Стівен Кові — автор бестселера "7 звичок високоефективних людей", запропонував просте, але геніальне правило: лише 10% подій у нашому житті не залежать від нас. Ми не можемо запобігти поломці приладу, затримці рейсу літака або регулювати червоне світло світлофора. Але ми можемо контролювати свою реакцію на ці події 😉 І це насправді зовсім не так важко, як здається на перший погляд. Зате це — ті самі 90% нашого впливу на життя.

Як це працює?

Уявіть собі сніданок з сім'єю. Раптом дитина ненавмисно проливає сік на вашу сорочку. Ви зриваєтеся на крик, звинувачуєте її, поспішно збираєтеся і в жахливому настрої їдете на роботу, а при цьому забуваєте важливі документи вдома. Усе — ваш день зіпсований, як і настрій близьких.

Чому? Через вашу негативну реакцію на подію, яку ви не могли ніяк змінити.

***

А тепер уявіть інший сценарій: ви спокійно реагуєте на пролитий сік. Підбадьорюєте дитину, швидко переодягаєтеся і біжите на роботу. Приходите вчасно, документи із вами, все гаразд. Ваш день проходять як і завжди — у клопотах, але без ранкової сварки, яка далі “тягне” за собою сотні негативних емоцій і продовжує псувати життя вам і навколишнім.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

✅ 5 простих кроків до щасливого дня

  1. Пам'ятайте про правило 90/10. Не звинувачуйте інших у своїх бідах. Ваша негативна реакція на ситуацію — це особисто ваша проблема.

  2. Вчіться правильно реагувати на події. Не дозволяйте дрібницям псувати вам (і всім іншим) настрій.

  3. Зберігайте спокій. Глибокий вдих та повільне “розжовування” ситуації допоможуть вам прийняти правильне рішення і не картати себе потім весь день.

  4. Зосередьтеся на позитиві. Шукайте щось хороше в будь-якій ситуації. Часом це дуже складно, але якщо ви почнете практикувати техніку позитивного мислення, то швидко навчитеся бачити світ не чорно-білим, а кольоровим 😌

  5. Візьміть власне життя під контроль і завжди старайтеся допомогти іншим. Добрі справи роблять нас щасливішими. Не відмовляйте собі у щасті!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що таке шкідливі мрії . Як не потрапити у їх полон — дізнавайтеся разом із нами з перших вуст!