Знайти себе: 5 книг для жінок, які допоможуть розібратися в собі

Особистісний розвиток
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Що почитати для саморозвитку
Фото: unsplash.com

Книги мають великий вплив на наше життя, тому варто дізнатися про ті літературні шедеври, які допоможуть знайти себе

Книга це досвід інших, який може навчити нас чомусь новому, змінити наше уявлення про світ та ставлення до себе, а також надихнути на рішучі дії.

Що почитати для саморозвитку: ТОП-5 книжок для жінок

Книги для жінок від жінок — це розповіді про боротьбу за права та перемоги, які дійсно дають сили на зміни. А деякі ще й допоможуть знайти себе та свій життєвий шлях. ТОП-5 таких творів опублікувало видання korali.info.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Гелен Келлер, "Історія мого життя"

Американська письменниця Гелен Келлер в своїй автобіографії розповідає про те, як наполегливість та віра в себе допомогла їй отримати освіту. Здавалося б, що тут складного? Але є нюанс — у два роки Гелен втратила слух та зір, тож навчитися писати, читати та говорити було для неї завданням із зірочкою. Ця історія не може не надихати!

  • Джейн Остін, "Гордість та упередження"

Головна героїня роману Джейн Остін, Елізабет Беннет, не готова йти на поводу у соціальних норм та виходити заміж за чоловіка, якого не кохає. Те, що в наш час здається чимось буденним, у ХІХ сторіччі було викликом соціуму. Тож Елізабет показує приклад розумної, незалежної та самодостатньої жінки, який актуальний і досі.

  • Сімона де Бовуар, "Друга стать"

У своєму творі (який складається з двох томів!) Сімона де Бовуал досліджує роль та місце жінки в житті, проблеми гендерної нерівності та утиску жінок. І, звичайно ж, закликає жінок до боротьби за власні права. Книга в свій час навела шуму та потрапила до ватиканського "Індексу заборонених книг".

  • Елізабет Ґілберт, "Місто дівчат"

Елізабет Ґілберт в своїй книзі піднімає питання свободи та сексуальності, показує богемне життя американців у 1940-х роках та зачаровує бурлеском. Читається легко і, найголовніше, надихає на пошук власного шляху в житті!

  • Мішель Обама, "Становлення"

Яким було дитинство дружини 44-президента США? А юність? Це не просто історія становлення колишньої Першої леді США, а надихаюча історія, наповнена роздумами Мішель про роль жінки у суспільстві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували корисну добірку видань українською. Ці книжки навчать вас писати гарні власні тексти.