Якщо вам за 50, позбавтеся цих безглуздих бажань – і заживете щасливо

Особистісний розвиток
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Щасливі люди за 50 років
Від чого треба позбавитись після 50 років, щоб жити щасливо. Фото: freepik.com

Ви переступили 50-річний рубіж свого життя, стали мудрішими і досвідченішими, але не можете назвати себе щасливим? Настав час відмовитися від деяких безглуздих бажань, які отруюють ваше життя

Наші бажання можуть стати нашими ворогами. Як часто люди бажають дуже багато, і в гонитві за цим залишаються ні з чим. Або просто не правильно формулюють свої бажання, відправляючи посил у Всесвіт, і натомість отримують зовсім не те, чого просили. А в зрілому віці взагалі можна і потрібно відмовитися від багатьох бажань і амбіцій, властивих молодим.

З віком ми повинні ставати спокійнішими і мудрішими. Чим більше спокою ми створимо навколо себе, то щасливішим буде наше життя, стверджує джерело Ukr.Media. Ми розповімо про ті прагнення, виношуючи які у своїй голові та у своєму серці, ми тільки руйнуватимемо своє життя. Відмовтеся від них, і побачите, як наповнитесь спокоєм і гармонією.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

“Тримайте рівновагу” – радить Лао-Цзи

У Китаї існує вчення Дао – щось середнє між релігією та філософією. Головна його думка – дати світу рухатися навколо себе і слідувати за цим рухом, не протидіяти силам природи та життя, не прагнути порушувати рівновагу. Основоположник даосизму Лао-Цзи багато говорить про рівновагу та гармонію і дає мудрі поради всім людям.

Для молоді в його розумінні багато в чому можна зробити знижку. Адже молода кров гаряча та стрімка, молодість амбітна і не хоче підкорятися правилам. А от в зрілому віці має прийти спокій. І якщо після 50 років у вас всередині вируватимуть ті самі пристрасті, що й у 20 років, ні до чого хорошого це не приведе. Щастя можна пізнати лише відмовившись від згубних бажань. І ось яких саме.

“Я хочу помститися”

Це бажання діє на людину, яка виношує її, руйнівно. Незалежно від віку. У молодості ми дуже близько сприймаємо будь-яку образу, і якщо не мстимо відразу, то пам'ятаємо її яскраво і довго. Але зробивши зло іншій людині, ми зруйнуємо і частинку себе. Так, дуже хочеться помститися, якщо вам завдали образи або шкоди зі злими намірами спеціально. Але це не варто робити, і ось чому.

Якщо ви бажаєте помститися, не варто піддаватися цьому бажанню. Краще заспокойтеся, сядьте на березі річки та зачекайте. Незабаром ви побачите, як повз вас пропливає труп вашого ворога
каже Лао-Цзи

Мораль у тому, що той, хто сіє зло, той його і пожне. Якщо вас образили, не варто відповідати тим самим. Повірте, ця людина розплатиться за все і без вашої участі. А ви, залишивши наміри помститися, будете мудрішими і праведнішими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Я хочу володіти всім”

У гонитві за видимим багатством ми готові змітати все з полиць магазинів, тільки щоб здаватися заможним. А чи потрібне все це нам насправді? Чи справді новий айфон чи норкова шуба можуть зробити щасливішим? Звичайно ж, щоб почуватися добре і комфортно, нам потрібно багато всього. Ніхто не закликає вас бути аскетом і відмовитись від усіх благ цивілізації, але й не варто вдарятися у надмірності.

По-справжньому багатий той, хто задоволений своїм станом. Йому не потрібно менше, але й зайвого він не прагне. Інші в гонитві за матеріальним працюють на знос, але так і не отримують задоволення
каже Лао-Цзи

Цей момент, цей баланс, ця рівновага, коли відчуваєш, що всього достатньо, і є тією точкою, коли усвідомлюєш щастя.

“Я хочу встигнути все”

У своєму житті людина прагне спробувати багато чого і встигнути все. Ви добре вчититеся, щоб вступити до престижного вузу, знаходите високооплачувану роботу, заводите сім'ю, будуєте будинок… І все це – раніше за всіх, попереду всіх, краще за всіх. У гонитві за тим, щоб усе встигнути, можна легко не помітити головного довкола себе – кохання, дружби, щастя, краси. І можна не помітити, як все життя пролетить у цьому стрибку і раптово закінчиться.

Природа ніколи нікуди не поспішає, проте встигає абсолютно все, що їй належить встигнути
каже Лао-Цзи

Можливо, нам варто наслідувати її приклад? Людина, за своєю природою, не хижак і марафонець. Вона не “заточена” на постійний біг чи битви, а створена вищим силами, щоб бути творцем і споглядачем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Позбавтеся цих непотрібних бажань, не “гризіть” себе щодня через безглузді прагнення. З віком ми повинні ставати мудрішими і спокійнішими, і тільки тоді ми знайдемо ту гармонію, зовнішню і внутрішню, яку завжди прагнули досягти. А ось плани на осінь, завдяки яким ви заживете щасливо прямо зараз!