Ці 6 звичок, які ніхто за собою не помічає, не дають досягнути успіху

Особистісний розвиток
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Погані звички, які вбивають наш успіх
Які звички псують наше життя і не дають рухатися вперед. Фото: Unsplash

Їх варто викоренити раз і назавжди зі свого життя!

Кожен із нас прагне бути щасливою та успішною людиною. Однак не кожен готовий докладати до цього зусиль! А потрібні вони, зокрема, й щоб виявити та викоренити зі свого життя погані звички (і ми — не тільки про куріння, переїдання, лінь тощо). Раніше ми розповідали, які звички заважають нам бути щасливими, а тепер поговоримо про ті, які відбирають наш успіх і не дають стати по-справжньому самореалізованою особистістю.

Як зауважує видання HackSpirit, наші звички формують саму основу того, ким ми є та куди ми рухаємось в житті. Ці маленькі щоденні ритуали насправді вирішують, яким буде день, тиждень, місяць, рік, десятиліття та усе наше життя! Тому важливо вчасно виявити негативні установки та звички, які нас або гальмують, або відкидають на кілька кроків назад від мети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

❌ 6 звичок, які заважають нашому успіху

  1. Не дозволяйте оточенню керувати своєю поведінкою. Якщо ви оточуєте себе людьми, які не підтримують ваших прагнень та очікувань від життя, ви навряд чи й справді зможете досягнути чогось вартісного.

  2. Перестаньте погіршувати власне становище, коли вам і так погано. Наведемо простий приклад: ви з кимось посварилися і вирішили, що всі вихідні будете страждати вдома сам на сам зі своїм поганим настроєм — назамовляєте їжі й сидітимете біля телевізора, не виходячи з дому. Навряд чи колись ви будете собою за це гордитися, бо така поведінка є саморуйнівною і вона тільки погіршить ваш стан.

  3. Не переслідуйте зовнішні цілі. Мотивація буває зовнішньою та внутрішньою: у першому випадку це якісь зовнішні винагороди на свої старання (підвищення на роботі, щоб вам заздрили усі подруги; красивий дорогий одяг, щоб довести усім, що ви можете собі це дозволити; тощо), у другому випадку йдеться про бажання стати кращою версією себе (постійно самовдосконалюватися та отримати винагороду у вигляді підвищення, яке саме по собі винагородою не є). Вважається, що внутрішньомотивовані цілі є кращими та стійкішими, краще перевагу віддавати все-таки їм, хоча у всьому завжди вирішує баланс.

  4. Перестаньте завжди обирати комфорт, а не виклик. Якщо ви не будете виходити зі своєї зони комфорту, то як збираєтесь звертати гори і досягати нових висот? Це зовсім не значить, що вам зараз потрібно все кинути й піти “бомжувати”, ні 😅 Але, щоб не потрапити у застій, варто час від часу відмовлятися від звичних речей і пробувати щось нове.

  5. Більше відпочивайте! Так, вам не привиділось: щоб досягнути успіху у житті, потрібно вміти дозволяти собі розслаблятись і відпочивати. Якщо ви будете виснаженим, то про яку продуктивність ми говоримо? Щоб виконувати свою роботу ідеально, фонтанувати ідеями і бачити всі доступні шляхи, потрібно мати свіжу голову.

  6. Не треба змушувати себе бути тим, ким ви не є насправді. Якщо у вашому житті є якісь дрібні звички, які місяцями не дають належного ефекту, сміливо від них відмовляйтесь! Варто спробувати досягнути своєї цілі в якийсь інший спосіб. Для цього варто розібрати по частинках вашу мету (наприклад, запитати себе, навіщо вам вставати о 6-ій ранку, що це вам дасть і чи не вплине це негативно на решту вашого дня та інші ваші ритуали та звички, які для вас цінні) — і тільки після цього спробувати пошукати інші варіанти запровадити нововведення у своє життя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся прямо зараз про звичку, яка робить з вас посереднього працівника в очах керівника. Розповідаємо, чого не варто робити на роботі, якщо вона для вас цінна і ще потрібна.