13 рис характеру, які допоможуть збудувати кар'єру

Психологія
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Риси характеру відображають особистість людини, мораль, етику та переконання. Знання своїх найкращих якостей характеру може допомогти людині розвинути їх далі та використовувати у своїх інтересах, особливо у кар'єрі.

Що таке риси характеру?

Риси характеру – це окремі частини особистості та поведінки, які виражають те, ким є людина, пояснює indeed.com. Видання наводить приклад 15 рис характеру, які можуть допомогти не тільки в житті, а й у кар'єрі.

Знаючи свої найкращі риси характеру, можна працювати над їх розвитком. А ще вони можуть допомогти ухвалювати рішення, що відповідають цінностям. Наприклад, людина може вважати себе сміливою і в результаті буде схильнішою відстоювати те, у що вірить.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Амбітність

Амбітна людина має сильне бажання досягти успіху, досягнувши своїх цілей.

Креативність

Творча людина може використовувати свою уяву, щоб створити чи винайти щось. Креативність потрібна не лише художникам чи дизайнерам. Щоб вирішити складну проблему, подати інформацію в ясній та цікавій формі або знайти найкращі способи виконання завдань, потрібний творчий підхід.

Співчутливість

Співчутлива людина може відчувати та висловлювати співчуття до інших. Він може виявити співчуття і допомогти колезі виконати важке завдання або надати емоційну підтримку тому, хто переживає важкі часи. Такій людині підійде робота з людьми, наприклад, клієнтська підтримка.

13 рис характеру, які допоможуть збудувати кар'єру - фото №1

Свідомість

Ця риса характеру підштовхує людину до бажання чинити правильно і виконувати свій обов'язок. Свідомі люди також мають більш високий рівень самодисципліни та прагнуть виконати кожне завдання в міру своїх здібностей.

Сміливість

Сміливу людину не лякають проблеми та труднощі. Він візьметься за проекти, які, на думку інших, можуть виявитися надто складними або зажадати надто багато часу.

Гнучкість

Гнучкі люди можуть швидко адаптуватися до змін у планах. Здатність змінювати свою поведінку в залежності від ситуацій може допомогти досягти успіху на посадах, що швидко змінюються, і в компаніях.

Чесність

Чесна людина щира і правдива і може почуватися некомфортно, беручи участь в оманних діях.

13 рис характеру, які допоможуть збудувати кар'єру - фото №2

Терплячість

Терплячі люди можуть зазнавати невдач, затримок або несподіваних проблем, не відчуваючи занепокоєння і гніву. Терпіння є важливою вимогою для професій, де може знадобитися багато часу, щоб побачити результати зусиль.

Наполегливість

Люди, які мають наполегливість, живуть у невпинному прагненні до досягнення цілей. Вони продовжують йти своїм шляхом, попри будь-які перешкоди та труднощі, з якими стикаються.

Життєрадісність

Життєрадісна людина може швидко оговтатися від невдач, стресу, несприятливих ситуацій чи несподіваних змін.

Дисциплінованість

Людина, яка володіє самодисципліною, може подолати спокуси збитися зі шляху до успіху. Його з меншою часткою ймовірності спіткає прокрастинація і невпевненість у собі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цікавість

Цікавість — важлива риса характеру, яка спонукає бажання дізнатися чи вивчити щось нове, отримати нові навички та розвинути здібності. Такі люди вміють самостійно мотивувати себе вчитися та рости.

Раніше ми називали 9 ознак , які говорять про те, що людина має сильний характер. Це і вміння відстоювати особисті межі, і поблажливість та інші риси та звички.