Зняти життя з паузи: поради для тих, хто не знає, що робити далі

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

дівчина дивиться на пейзаж фото
Фото: unsplash.com

Що робити, коли не ясно, що робити? Хочу! знає відповідь

Переключитися, відволіктися, спробувати техніки релаксації — це чудова ідея в момент паніки, коли людина не розуміє, що робити. Але в довготривалій перспективі важливо продумати план дій.

Як бути, коли не знаєш, що робити з власним життям: практичні поради

В ситуації, коли не зрозуміло, що робити зі своїм життям, важливо продумати свої дії наперед. Видання ladyindress.com.ua поділилося практичними порадами, які в цьому допоможуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Поділіться своїми почуттями

Коли не зрозуміло, як далі бути, корисно поділитися своїми думками та почуттями. Впоратися з труднощами самостійно може бути важко. Якщо ви не готові розповідати про проблеми близьким, можна завести щоденник або анонімний блог. Це дасть можливість подивитися на ситуацію зі сторони та раціонально її оцінити.

Знайдіть те, що вас заряджає

Для того, щоб відновити сили, потрібно зрозуміти, з якого джерела їх слід набрати. В цьому допоможе улюблене хобі або ж навіть людина, що надихає.

Не сидіть на місці

Для того, щоб зібратися до купи, варто частіше виходити з дому або ж навіть виїжджати за місто. Розширення кругозору, зміна обстановки, новий досвід — це дієві способи перемкнутися.

Спілкуйтеся з людьми

Буває так, що в якийсь момент людина розуміє, що її постійний співрозмовник — це кіт чи пес. А ось людей в колі спілкування майже нема. Це треба виправляти — пишіть друзям, перекиньтеся парою слів з колегами, привітайтеся з сусідами. І поділіться з близькими своїми переживаннями — вони можуть розрадити та поділитися свіжими ідеями про те, що можна змінити в житті.

Зустрічайтеся з однодумцями

Зустрічі з людьми, які мають спільні з вами інтереси, можуть не тільки надати сил, а й підштовхнути до дій. Може, ви нарешті наважитеся на пет-проєкт?

Відвідуйте курси та майстер-класи

Якщо ж ви хочете змінити сферу діяльності, варто спробувати себе у нових ролях. Для цього ідеально підійдуть курси та майстер-класи, на яких можна спробувати щось нове і зрозуміти, чи до душі воно вам.

Рефлексуйте

Коли не ясно, що робити далі, варто "перенестися в минуле" та проаналізувати свої вчинки. Але обережно — не ставте за мету картати себе за помилки. Просто порефлексуйте про те, чого слід уникати в майбутньому.

Дійте

Після розмов, обміну ідеями та рефлексій — час діяти. Не варто просто мріяти, варто робити щось для того, щоб мрії стали реальністю. Почніть з плану, який допоможе змінити ситуацію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про техніки відновлення . Ці вправи та корисні звички допоможуть привести життя до ладу.