Коли від роботи вже "верне": як впоратися з емоційним вигоранням

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Вважається, що найефективніше людина працює на новій роботі перші 5 років. Далі починається спад, втрачається зацікавлення і може початися емоційне вигорання. Вигорання - це не просто небажання працювати. Це втрата сил, емоцій і прагнення до успіху.

Якщо після вихідних повернення на роботу вам здається суцільною каторгою і призводить до збоїв робочих процесів, це може свідчити про ваше емоційне вигоряння. Для керівників працівники, які втратили мотивацію можуть обернутися багатьма проблемами. Від зниження результатів у роботі до звільнення. Існують способи здатні повернути стійкість та рівновагу, розповідає health.nv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Коли від роботи вже "верне": як впоратися з емоційним вигоранням - фото №1

Визнайте проблему та прийміть її

Добре подумайте і згадайте, як часто на роботі вас усе дратує, ви втрачаєте мотивацію і стаєте відстороненими, з нетерпінням очікуєте кінця робочого дня. Причинами може стати незадоволення роботою, відчуття, що вас недооцінюють, не помічають досягнень, ідеї відкидають без розгляду.

Відпроситися

Використайте цей час не на вирішення важливих справ, що накопичилися, а для відпочинку, відновлення сил і релаксу. Важливо поповнювати свою емоційну та фізичну енергію, знайти хобі для задоволення та налагодити повноцінний сон, фізичну активність і правильне харчування.

Не боятися попрохати підтримки

Якщо ви відчуваєте, що не можете вирішити це самостійно, зверніться до друзів, родини чи спеціаліста. Іноді потрібно ділитися своїми думками, переживаннями та невдоволенням. щоб виговоритися, отримати підтримку та почути іншу точку зору.

Хобі

Важливо знайти собі заняття, яке приноситиме справжнє задоволення. Можливо це те, про що ви давно мріяли, але не мали змоги чи часу. Це допоможе відновити звязок з собою і даруватиме хороший настрій та відновлюватиме сили.

Встановлюйте кордони

Важливо навчитися говорити "ні". Особливо це стосується додаткового навантаження, понаднормової роботи та завдань, які можуть призвести до стресу.

Коли від роботи вже "верне": як впоратися з емоційним вигоранням - фото №2

Техніки релаксації та уважності

Стрес на роботі може призвести до перевтоми, яка ускладнить виконання завдань. Медитацію, вправи на глибоке дихання та йогу можна практикувати під час обідньої перерви, це допоможе відновити баланс, впоратися зі стресом та віднайти сили.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Робота це важлива складова нашого щоденного життя. Тому потрібно вміти відновлюватися, шукати баланс між роботою та відпочинком та знайти способи перемикатися для зменшення стресу, особливо у колективі, де працюють токсичні люди .