Обов'язково, але не сьогодні: чому не вдається почати життя по-новому з понеділка

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як почати життя з понеділка
Почати життя спочатку. Фото: osvitoria

Безліч людей обіцяють собі почати життя з наступного понеділка

Ми завжди обіцяємо собі почати нове життя з конкретної дати. Саме з наступного понеділка ми будемо займатися спортом, почнемо правильно харчуватися, полюбимо себе, зможемо побудувати власні кордони та навчимося відстоювати свою думку. Але приходить цей день і ми, які були готові гори звернути, чомусь переносимо все на наступний понеділок, місяць чи рік, адже втрачаємо мотивацію .

Якщо ви були чітко націлені на результат, а з приходом назначеної дати втратили запал - цьому є вичерпне пояснення. Як подолати такий феномен, щоб впоратися і дійти до мети, розповідає elle.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експерти Інституту когнітивного моделювання пояснюють це тим, що люди зосереджують увагу на далеких цілях і нехтують маленькими кроками, які допомагають досягати мети.

Які речі заважають почати нове життя з понеділка?

Відсутність чіткого плану. Краще визначити чітку ціль, подумати, які маленькі кроки допоможуть її досягти і рухатися ними впевнено крокуючи вперед.

Справжність бажань . Це має бути ваше власне бажання, а не популярне, модне чи нав'язане суспільством.

Відсутність мотивації. Ви чітко побудуєте стратегію просування та матимете нестримне бажання іти вперед, якщо ціль для вас справді важлива.

Не загрузнути у справах . Не варто одночасно виконувати багато завдань, краще поступово на наполегливо робити їх одна за одною.

Ніхто не підтримує у ваших починаннях . Легко втратити сили і мотивацію, якщо поряд відсутня людина, яка допоможе, вислухає та порадить. Починати щось нове значно легше у колі однодумців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо не здаватися і бути готовими, що на шляху зустрічатимуться труднощі. Але маленькі кроки завжди приводять до великої мети, тому завжди вірте у себе і у свої сили.