Сильні та незалежні: чому таких жінок боїться суспільство

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

сильна жінка
Фото: unsplash.com

Сильних жінок уникають не тільки чоловіки, а й жінки

Рішуча, самостійна, амбітна жінка часто залишається поза бортом, бо суспільство її не розуміє і боїться. Чому так відбувається?

Чому сильних жінок бояться: 8 основних причин

Нерозуміння та страх вольових жінок часто не має підґрунтя. Але причин у такого ставлення до самостійних дівчат багато. Видання HackSpirit знає як мінімум 8 з них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Самостійність, яку плутають з холодністю

Сильні жінки — самодостатні особистості, які не піддаються впливу критики чи непрошених порад. Однак суспільство помилково сприймає цю самостійність як холодність та відстороненість.

Але це зовсім не так! Такі жінки цінують відносини з іншими людьми, просто не шукають в них схвалення. Їм достатньо схвалення від себе.

Відстоювання своїх кордонів плутають з агресією

Наше суспільство не звикло до того, що люди вміють захищати свої особисті кордони. Тож сильні жінки, які чітко знають, коли їх особистий простір порушується і захищають його, можуть здаватися комусь агресивними. Але чітка комунікація про те, що жінці щось не подобається — це зовсім не агресія. Просто сильні особистості ставлять на перше себе.

Емоційна стабільність може сприйматися як беземоційність

Сильні жінки мають почуття та емоції, але при цьому вміють керувати ними. А ще вони вміють розв'язувати проблеми самостійно, що важко зробити без емоційної стійкості.

Любов до незалежності сприймається як бажання самотності

І дарма! Сильні жінки цінують не тільки власну незалежність, а й дружбу та стосунки. Просто вони, як ми вже казали, не шукають схвалення від інших. Тільки від себе.

Фінансова незалежність здається людям зацикленістю на грошах

Сильна жінка — фінансово незалежна жінка. Але це не означає, що фінансові можливості для неї стоять вище над основними цінностями. Вона просто використовує гроші як каталізатор для позитивних змін. Тож це зовсім не зацикленість чи надмірний матеріалізм.

Вміння насолоджуватися собою на самоті плутають з самотністю

Час наодинці — можливість порефлексувати та зайнятися самоаналізом, творчістю чи особистісним зростанням. Але люди помилково думають, що сильні жінки просто надто люблять самотність.

Прагнення до автентичності плутають з бунтарством

Виклик нормам суспільства, який кидають сильні жінки, — ніщо інше, як прагнення до автентичності. Тож не варто думати, що відмова від суспільних стандартів (мова зараз не про порушення закону) — це бунтарство.

Бажання особистісного зростання плутають з егоцентризмом

І тут ми знову повертаємося до суспільних упереджень, які помилково вважають бажання стати кращою версією себе — це егоцентризм. Ні, це особистісний розвиток!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 11 ознак, які допоможуть визначити пліткарку .