Жінка — берегиня, тил і взірець: книги про найсильніших

Особистісний розвиток
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Жінка читає книгу, фото
Фото: shopify.com

До вашої уваги — книги про сильних жінок, які надихають і мотивують

Світ знає чимало розповідей про сильних жінок, які змінили хід історії. Вони довели, що можуть бути корисними не лише на кухні чи в господарстві. Раніше ми писали, які сучасні українські письменники надихають на зміну життя, а тепер розкажемо, які книги варто прочитати кожній жінці.

Пропонуємо вам добірку книг про незламних жінок, з яких не соромно брати приклад, пише starylev.com.ua. Пропонуємо вам 3 книги, які здатні перевернути вашу свідомість та розуміння жінки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“За стіною”, Марлен Гаусгофер

У цій книзі описується історія про жінку, яка опинилась сама у мисливському будиночку посеред австрійських Альп. Ззовні усі люди загинули, а героїню врятувала прозора непробивна стіна, ув'язнивши її в безпеці, з якої нема куди вийти.

За одну ніч у мене в неймовірний спосіб украли моє колишнє життя, украли все, що я любила... Чесно кажучи, не знаю, чи це правильно; можливо, єдиною нормальною реакцію на все, що зі мною трапилося, було б божевілля,
— розповідає про свою історію героїня книги.  
Книга Гаусгофер “Стіна”, біля неї філіжанка кави і ручка, фото
Фото: starylev.com.ua

“Розшифровка”, Кейт Аткінсон 

У книзі описується Друга світова війна. Агентка британської контррозвідки МІ-5 Джульєтта Армстронґ намагається звикнути до життя поствоєнного британського суспільства. 18-річна Джульєтта розтлумачувала розмови прихильників нацизму, а потім стала членкинею однієї з організацій “п’ятої колони” і допомогла арештом її учасників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Книга Кейт Аткінсон “Розшифровка”, фото
Фото: book-ye.com.ua

“Місто дівчат”, Елізабет Ґілберт 

Основна думка книги — аби жінки перестали соромитися себе і когось копіювати. Кожна має право на свободу. Вівіан Морріс, якій було всього 19 років, мала погані оцінки, через що її вигнали з коледжу Вассара. Батьки не захотіли вчити її далі, а вирішили відправити до тітки, яка була власницею другосортного театру на Мангеттені.

Дівчина потрапила у середовище, де у людей немає комплексів та упереджень. Свою біографію, будучи старенькою, Вівіан розповіла донці єдиного чоловіка, якого по-справжньому кохала. 

Книга Елізабет Ґілберт “Місто дівчат”
Фото: starylev.com.ua
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про інтелектуальне здоров'я. Для вас — підказки, як почати творити, розвиватися й зростати.