Три складові, без яких неможлива жіноча дружба: експертка розповіла про особливості стосунків між дівчатами

Психологія
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

складові жіночої дружби
Фото: unsplash.com

У добрі та погані часи, користь дружби між жінками фізично та психологічно незаперечна

Жіноча дружба — річ цікава і дуже цінна. Саме тому такі стосунки слід плекати та розвивати. Та з чого вони складаються і з якими складнощами можуть зіткнутися подруги?

Чи існує жіноча дружба: що треба знати про ці стосунки

Дослідження показують те, що багато жінок, можливо, інтуїтивно знають про користь жіночої дружби, каже CNN коуч Даніель Байярд Джексон, авторка книги "Боротьба за нашу дружбу: Наука і мистецтво конфлікту та зв'язку в жіночих стосунках".

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За словами Джексон, жіноча дружба емоційно ближча, ніж чоловіча, тому що вона, як правило, будується тет-а-тет, що дозволяє легше ділитися і проявляти себе. Але такі стосунки не обходяться без викликів.

Три речі, на яких тримається жіноча дружба

Джексон розповіла виданню, що існує три речі, які допомагають жінкам відчувати близькість та зв'язок — підтримка, симетрія і секретність. Саме їх експертка називає трьома рисами жіночої дружби. 

Це також речі, які можуть зробити нашу дружбу крихкою,
— зазначає вона.

Перше, що жінки шукають в одностатевій дружбі, - це емоційна підтримка, надання емоційної допомоги та прояви солідарності. Однак проблема в тому, що це дуже суб'єктивно. 

Ми не часто формулюємо, якої підтримки потребуємо, бо відчуваємо, що якщо скажемо про це вголос, це відверне увагу від хімії, яка має бути між нами - ніби подруга повинна просто знати, що вам потрібно,
— застерігає Джексон.

За її словами, побудову дружби можна розглядати так:

  • Підтримка. Жінка зустрічає жінку, яка пропонує якийсь акт підтримки. Це спонукає першу жінку до позитивної оцінки другої. Підтримка — те, що об'єднує подруг, але коли її немає, це може їх роз'єднати.

  • Симетрія, яка передбачає почуття егалітаризму та взаємності в дружбі.

  • Секретність, яка не обов'язково стосується буквальних таємниць. Це відчуття, що подруги перебувають в цьому ексклюзивному середовищі та займаються взаємним саморозкриттям. Клей жіночої дружби — це "я ділюся, ти ділишся".

Зміцнюючи кожну з цих сфер, особливо підтримку, можна зберегти дружбу з іншими жінками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як побороти нерішучість. 8 простих прийомів в цьому допоможуть.