Як здобути фінансову незалежність: поради, якими користуються фінансисти

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінки плавнують бюджет
Фото: колаж Хочу1

Вміння бути фінансово незалежними допомагає спростити життя

Дуже шкода, що основ фінансової грамотності не навчають у школі. Адже такі знання суттєво допомагають навчитися правильно поводитися з фінансами, економити кошти та досягати бажаного успіху. Також важливо вміти накопичувати гроші і знати, що допоможе примножити статки.

Фінансова незалежність для більшості людей це можливість не залежати від когось у фінансовому плані та повноцінно задовільняти свої фінансові потреби. Які кроки допоможуть досягти фінансової незалежності, розповідає канал Де робота?Фінанси.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Наявність достатньої кількості коштів дозволяє насолоджуватися життям та не хвилюватися щохвилини, де їх взяти, щоб на все вистачало. Це дозволяє почуватися самостійним, реалізованим і впевненим у власному майбутньому.

Які кроки допоможуть досягти фінансової незалежності

💸Економія на основі оптимізації власних витрат: навчіться ефективно використовувати ваші наявні ресурси та засоби.

💸Заощадження коштів: спробуйте відкладати 10-20% від свого щомісячного доходу, незалежно від обставин, бажань і подій.

💸Встановлення пріоритетів та чітких цілей: визначте, що саме ви хочете досягти протягом певного конкретного періоду: року, п'яти років, семи років, десяти років.

💸Збільшення доходів: намагайтеся знайти додаткові джерела прибутку у вільний час, щоб не бути залежними від однієї заробітної плати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо не лише вміти заробити гроші, а й вміти грамотно ними розпоряджатися. У цьому добре допомагають інструменти для створення власного бюджету.