Від 450 до 3100 грн — до Дня Незалежності України: хто отримає спецвиплати у 2024 році

Бізнес та гроші
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Хто отримає виплату до Дня незалженості України 2024: відомі дати та суми допомоги
Грошові виплати до Дня Незалежності. Фото: РБК-Україна

Повний перелік осіб, для яких передбачена така виплата спеціально до 24 серпня

День Незалежності України у 2024 році ми незмінно святкуватимемо 24 серпня. Спеціально до цього свята частині українців передбачили грошові виплати у розмірі 3100 грн на людину. Хто отримає ці кошти — дізнавайтеся далі!

Про спеціальні виплати повідомляє Пенсійний фонд України. За даними ПФУ, йдеться про разову грошову виплату до Дня Незалежності України, передбачену Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Коли і кому дадуть гроші до Дня незалежності

Механізм виплати залишається таким же, як і торік:

  1. Пенсіонерам, які мають право на цю виплату, грошова допомога буде надана у серпні разом із пенсією – без додаткового звернення громадян до органів соцзахисту.

  2. Ветеранам війни, які проходять службу чи працюють та не є пенсіонерами, кошти спрямують на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу або працюють, на підставі поданих заявок, в т.ч. через вебпортал електронних послуг ПФУ.

  3. Тим, хто має право на таку виплату, не є пенсіонером і при цьому не проходить службу і не працює, для отримання допомоги потрібно подати до Пенсійного фонду заяву довільної форми на отримання коштів до Дня Незалежності України. Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Перелік уповноважених банків — тут.

Щодо строків, то подати заяву на здійснення разової грошової виплати треба до 1 серпня 2024 року. Проте, якщо можливості подати заяву у вказаний термін немає, це можна зробити до 1 жовтня поточного року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хто і скільки отримає до Дня незалежності України 2024: сума допомоги для різних категорій населення

За даними РБК-Україна, разова грошова виплата до Дня Незалежності України виплачується до 24 серпня 2024 року у таких розмірах:

  • особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

- I групи - 3100 грн;

- II групи - 2900 грн;

- III групи - 2700 грн;

  • учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, - 1000 грн;

  • особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 3100 грн;

  • членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, - 650 грн;

  • учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 450 грн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, за що ПриватБанк може заблокувати картку за кордоном. Багато клієнтів цієї фінустанови скаржаться на незрозумілі блокування коштів та рахунку під час здійснення операцій з коштами за межами України. Пояснюємо, чому так може статися.