10 важливих речей, які потрібно додати у свій заповіт

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото складання заповіту
Фото: https://advokatveurope.com

Важливі речі, про які потрібно піклуватися заздалегідь

Кожен етап нашого життя готує нас до наступного: дитинство, юність, зрілість, старість. Коли людина стає повнолітньою, вона цілком і повністю несе відповідальність за своє здоров’я та добробут. Але потрібно враховувати, що неможливо домовитися про можливість піти занадто рано.

Найкраще і надійно, якщо кожна людина віком від 18 років має мати план майна. Які найважливіші речі слід включити у свій заповіт якомога раніше, розповідає bestlifeonline.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які важливі речі додати до заповіту

Розглянути можливість недієздатності. Простим інструментом для цього є довіреність (POA), а більш надійним інструментом для цього буде довічна довіра або довіра, яку можна відкликати, додавши, що у випадку, якщо ви не в змозі приймати рішення через свій психічний стан або інвалідність.

Ваша воля не повинна бути самотньою. Ви маєте призначити людину, яка може займатися бізнесом, якщо ви не в змозі подбати про себе. Призначивши когось заздалегідь, ви зможете уникнути участі в суді та контролювати своє майбутнє.

Перевірте наявність резервних копій заповіту. Важливо переконатися, що у вас є резервні копії на випадок, якщо хтось з близьких людей, яким ви довіряєте, не зможе виконати свою роль.

Можливість підтвердити плани щодо утриманців та неповнолітніх дітей. Під час складання заповіту одним із найважливіших аспектів, який слід враховувати, особливо для батьків, є опіка.

Заповіт має бути актуальним і у доступному для вас місці. Час від часу потрібно перевіряти свій заповіт і бачити, що він відображає ваш поточний план. Тримати його можна у адвоката чи у безпечному місці.

Подумайте про свої домашніх улюбленців. При наявності тварин подумайте про те, хто піклуватиметься про них після вашої смерті, і виділіть у своєму заповіті кошти на догляд за ними.

Пам’ятайте про цифрові активи. Доступ до вашого цифрового життя є безцінним зараз і після вашої смерті. Варто створити своє цифрове сховище з паролями, вмістом, фотографіями, соціальними мережами та обліковими записами особистих фінансів. Потім скласти цифровий заповіт, який доповнить вашу останню волю щодо інструкцій щодо визначення місцеперебування та доступу до головного ключа.

Конкретні спадщини. Необхідно подумати про те, щоб заповідати конкретні сентиментальні чи цінні предмети, такі як сімейні реліквії, коштовності чи твори мистецтва, щоб бути впевненим, що вони належатимуть тим людям, яким ви бажаєте їх заповісти.

Допомога та благодійні пожертви. Якщо у вас є філантропічні інтереси, варто подумати про включення положень про благодійні пожертви у свій заповіт, заповідання активів благодійній організації, фонду чи інституту.

Не створюйте можливість суперечок за спадщину у суді . Розгляньте можливість створити довіру, яку можна відкликати. Довірена особа-наступник може допомагати первісному надавачеві/власнику навіть протягом життя, якщо надавець/власник стає психічно чи фізично недієздатним. Вони отримують повний контроль над активами без необхідності звертатися до суду за заповітом, тоді як заповіт діє лише після вашої смерті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про всі сторони цивільного шлюбу . Чи може дружина у такому шлюбі претендувати на спадщину після смерті чоловіка.