Припиніть це негайно: 10 звичок, що вбивають продуктивність

Бізнес та гроші
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Іноді корисні на перший погляд звички шкодять роботі та продуктивності

Як навчитися правильно розподіляти свій робочий час та повернути продуктивність? Ми дізналися відповідь!

Як підвищити свою продуктивність: 10 дієвих порад

Для того, щоб стати продуктивніше та краще концентруватися на роботі, потрібно відмовитися від звичок, які більше заважають, ніж допомагають. Про те, що це за звички, розповіло видання Hackspirit.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Забудьте про багатозадачність

Здається, що багатозадачність — важлива навичка, яка допомагає зекономити час та зробити більше. Але це не так! Багатозадачність насправді вбиває продуктивність, адже розмиває фокус уваги, підштовхує до помилок та знижує ефективність.

Робіть перерви

Згідно з дослідженнями, мозок людини не створений для безперервної роботи. Для нормального функціонування йому потрібен час на відпочинок. Тож відмова від перерв тільки вбиває продуктивність.

Не нехтуйте своїм здоров'ям

Часто ми піддаємося спокусі і "забиваємо" на здоров'я заради того, щоб більше встигнути по роботі. Але це неправильно, адже здоров'я та продуктивність тісно пов'язані. Тож приділяйте увагу собі, пийте більше води та спіть не менше 8 годин на день.

Забудьте про перфекціонізм

Перфекціонізм — ще один вбивця продуктивності. У погоні за досконалістю ми витрачаємо час на дрібниці та отримуємо додатковий стрес.

Встановіть чіткі цілі

Відсутність чітких цілей — це одна погана звичка, яка впливає на продуктивність. Важливо чітко знати, куди та для чого ви рухаєтеся. Для того, щоб правильно поставити цілі, можна використати принцип SMART.

Приділяйте час собі

Відмова від особистого часу — ще одна звичка від якої доведеться відмовитися. В пріорітеті має бути власний добробут, а не робота, соціальні зобов'язання чи родина.

Делегуйте

Звичка брати все на себе, певно, головна вбивця продуктивності. Навчіться делегувати та довіряти справу професіоналам.

Відпочивайте від інформаційного перевантаження

В часи швидкісного інтернету та мобільного зв'язку важко не потрапити в пастку і не почати кожні кілька хвилин перевіряти пошту, відповідати на робочі дзвінки у вільний час та працювати 24/7. Але ці звички призводять до інформаційного перевантаження. Це ж, своєю чергою, зменшує концентрацію.

Плануйте

Звичка діяти без плану — те, через що можна загубитися в завданнях та втомитися від перенавантаження. Тому намагайтеся планувати свій день.

Навчайтеся та розвивайтеся

Звичка діяти за старими схемами та страх чогось нового можуть не тільки зупинити професійний розвиток, а й знизити продуктивність. Тому приділяйте час навчанню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про додатки, які допомагають правильно та продуктивно розподілити свій час.