А ви знали, що ваш тип інтелекту впливає на рівень прибутку? Експертка пояснила, як це працює

Бізнес та гроші
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

як прокачати інтелект
Фото: unsplash.com

Крім коефіцієнта інтелекту (IQ), існує метафоричний, емоційний та інтелект досвіду

Про коефіцієнт інтелекту, певно, чули всі. А більшість ще й проходила тести на рівень IQ. Але що, якщо ми скажемо, що на цьому види інтелекту не закінчуються?

Як підвищити свій дохід та прокачати інтелект: поради від експертки

Високий рівень IQ (intellegence quotient - коефіцієнт інтелекту) зовсім не означає, що людина досягне успіху, вважає Світлана Могилевська, експертка з диджитал-маркетингу, реклами та інноваційних технологій. Про це вона розповіла у своїй колонці для ФАКТИ.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Могилевська зазначає, що, хоча високий IQ від народження — це подарунок долі, його можна розвинути і завдяки навчанню та саморозвитку. Але ще краще дізнатися більше про всі чотири типи інтелекту та розвинути їх всі. Саме це і допоможе досягти успіху та підвищити рівень прибутку.

  • Іntellegence quotient (IQ) 

Це, напевно, найбільш відомий тип інтелекту, який можна розвивати протягом життя. Це буквально розум людини, який можна "качати" читаючи книжки, проходячи курси та спілкуючись з високоінтелектуальними людьми. Не варто й говорити про те, що розум потрібен для якісного виконання будь-якої роботи.

  • Мethaforic quotient (MQ) 

Метафоричний інтелект зазвичай приписують креативним людям, але розвивати його можуть всі. Могилевська зазначає, що це вміння фантазувати, мріяти та уявляти щось, пояснювати на прикладах, наводити порівняння та метафори.

Розвиток метафоричного інтелекту та креативний підхід допоможуть легше вирішувати складні життєві та робочі завдання. Що, звичайно ж, вплине на рівень доходу.

  • Еmotional quotient (EQ)

Емоційний інтелект це вміння справити враження, підтримати розмову та домовитися. Його розвиток допоможе покращити дохід тим, хто працює в продажах чи комунікаціях.

Емоційний інтелект або ж, як його ще називають, soft skills можна розвинути на курсах, читаючи книжки. Акцент важливо зробити на прокачуванні мислення та комунікативних навичок.

  • Еxpirience quotient (EI) 

Інтелект досвіду, на думку Могилевьскої, найголовніший з усіх видів інтелекту.

Якщо у вас є свої 10 тисяч годин досвіду у певній професії, то ви, хочете цього, чи ні, будете затребуваним фахівцем,
- каже вона.

Якщо ви розвиватимете всі ці види інтелекту, то станете справжньою зіркою і незамінним фахівцем. До того ж такий розвиток порадує як керівництво, так і колег, що точно відобразиться на вашому банківському рахунку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розбиралися в тому, чи існує зв'язок між спортом та успіхами в роботі.