Перехід на зимовий час 2023: чи треба вручну переводити стрілки годинника та коли це потрібно робити

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

В Україні годинник переводять двічі на рік — восени та навесні. Ця процедура здійснюється з метою збалансування біологічного та календарного, а також для економії енергії.

В цьому матеріалі редакція HOCHU.ua розповість, коли буде перехід на зимовий час та чи потрібно буде вручну переводити стрілки годинника.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Коли переводити годинник на зимовий час у 2023 році?

Традиційно перехід на зимовий час відбувається восени — в останню неділю жовтня. В цей день люди переводять годинники на годину назад.  У 2023 році такий перехід відбудеться 29 жовтня о 4:00 ранку.

Багатьох людей хвилює питання, чи потрібно вручну переводити стрілки годинника. Важливо зазначити, що більшість пристроїв — телефони, ноутбуки та інші гаджети — автоматично налаштовують новий час. А от на механічних годинниках вам потрібно буде ручну перевести час на одну годину назад.

Перехід на зимовий час 2023: чи треба вручну переводити стрілки годинника та коли це потрібно робити - фото №1
Фото: freepik.com
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Варто зазначити й те, що переведення годинники не найкращим чином впливає на організм людини. Лікарі наголошують, що ця практика призводить до безсоння, збиває добовий режим та викликає підвищену втому. Тож до переходу на зимовий час варто готуватися заздалегідь, щоб ваш організм не відчув стресу та нормально сприйняв ці зміни.

Головне фото: freepik.com