Не можна пропустити! Де та коли слухати Радіодиктант національної єдності 2023

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Нагадуємо, що зовсім скоро пройде важлива акція —  Радіодиктант національної єдності. Про те, де та коли його можна буде слухати, хто читатиме текст та як писати диктант, читайте далі у нашому матеріалі!

Радіодиктант національної єдності — щорічна ініціатива, ціль якої полягає в тому, щоб популяризувати українську мову та грамотність. Історія цієї події розпочалася у 2000 році, тож цьогоріч він  пройде в нашій країні вже в 23-й раз.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Коли відбудеться Радіодиктант національної єдності 2023?

Традиційно Радіодиктант національної єдності проходить в один день зі святом української писемності та мови. Раніше ця подія випадала на 9 листопада, однак з 2023 року його перенесли на 27 жовтня. Тож прослухати диктант можна  27 жовтня об 11:00.

Не можна пропустити! Де та коли слухати Радіодиктант національної єдності 2023 - фото №1

Де можна послухати Радіодиктант національної єдності 2023?

Радіодиктант національної єдності покликаний об'єднати українців та прищепити ще більшу любов до нашої мови, тож доступний він буде для всіх. Послухати текст диктанту можна буде за допомогою таких джерел:

Хто читатиме текст Радіодиктанту національної єдності?

Цьогоріч текст диктанту читатиме зірка фільмі "Довбуш" — актор Олексій Гнатковський. Нагадаємо, що текст написала відома письменниця та перекладачка Катерина Калітко, а у методичній підготовці диктанту брала участь мовознавець та доктор філологічних наук Лариса Масенко.

Не можна пропустити! Де та коли слухати Радіодиктант національної єдності 2023 - фото №2

Куди надсилати свій диктант?

Текст Радіодиктанту можна написати власноруч на будь-якому аркуші паперу. Перед текстом обов'язково зазначте ваше повне прізвище, ім'я та по батькові.

Надішліть лист із написаним текстом поштою за адресою: Київ, 1001, вулиця Хрещатик, 26. Гриф дати написання повинен бути не пізніше 29 жовтня. Ви також можете сфотографувати текст та надіслати фото на електронну пошту за адресою [email protected]. Дедлайн для надсилання фото — до 11:00 30 жовтня.

Коли будуть результати Радіодиктанту 2023?

Повний текст Радіодиктанту та результати будуть опубліковані в понеділок — 30 жовтня об 11:00 за київським часом. За цим текстом кожен зможе перевірити свої відповіді. Переможці Радіодиктанту будуть оголошені найближчими двома місяцями після перевірки всіх робіт.

Не можна пропустити! Де та коли слухати Радіодиктант національної єдності 2023 - фото №3
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, Олексій Гнатковський дав поради українцям, які планують писати диктант. За словами актора, важливо добре слухати текст та, в першу чергу, пам'ятати про те, що ця акція покликана нас об'єднати.