Для тих, хто пропустив: онлайн-запис радіодиктанту національної єдності, начитаний зіркою "Довбуша" Олексієм Гнатковським (ВІДЕО)

Важливо знати
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

У п’ятницю, 27 жовтня, в Україні пройшов традиційний Радіодиктант національної єдності. Ця дата вибрана невипадково - подія, якої з  нетерпінням очікує багато українців, щоразу приурочена до Дня української писемності та мови. Проте у 2023 році дата змінилася через перехід ПЦУ на новий календар та, як наслідок, зміщення дати самого свята.

Радіодиктант — це щорічна ініціатива, яка сприяє популяризації української мови та грамотності серед населення. Важливо, що його мають змогу написати не тільки ті, хто фізично перебуває в Україні, а й ті, хто за кордоном - у будь-якій точці планети. Сьогоднішній радіодиктант національної єдності, який почався об 11:00 за київським часом, був уже 23-м за рахунком. Для тих, хто не зміг вчасно долучитися до його написання, HOCHU.ua пропонує прослухати онлайн-запис, яким ділиться “Українське радіо”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як взяти участь 

Щоб взяти участь у щорічному заході, підготуйте будь-який папірець, вкажіть на ньому своє повне ім’я (ПІБ), запишіть весь текст і відправте його за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, аби на штемпелі була вказана дата 27, 28 або 29 жовтня.

Крім того, можна також сфотографувати або відсканувати свій текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 30 жовтня на адресу [email protected].

Текст Радіодиктанту оприлюднять у понеділок, 30 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та Суспільне Культура. А от переможців Радіодиктанту 2023 року оголосять найближчими двома місяцями - після перевірки усіх робіт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що Радіодиктант 2023 під назвою “Дороги України” написала Катерина Калитко - поетеса, авторка прозових творів та лауреатка Шевченківської премії. А зачитував текст зірка фільму “Довбуш” Олексій Гнатковський.