Як працюватимуть банки та магазини на Новий рік 2024: графік роботи

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми ділилися графіком роботи на свята поштових операторів “Укрпошта”, “Нова пошта” та Meest. Тепер же розповімо, як працюватимуть у цей період магазини та банки.

У зв’язку з воєнним станом в нашій країні Новий рік, як і до цього Різдво, не супроводжуватиметься офіційним вихідним. Втім, приватні підприємці можуть змінювати робочий графік на власний розсуд. Про це пише Главком.

Сільпо

Працюватиме на Новий рік, щоправда, з незначними змінами в графіку. Так, 31 грудня магазини будуть працювати як зазвичай - до 22:00, а ось 1 січня робота супермаркетів розпочнеться з 09:00 або 10:00 (залежно від регіону).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

АТБ

Напередодні Нового року співробітники будуть працювати на 1-2 години менше. А 1 січня варто очікувати, що магазини можуть відкритися на 1 годину пізніше ніж зазвичай.

Приватбанк

Не дасть своїм співробітникам зайвого вихідного. Тож 1 січня - робочий день у стандартному режимі.

Ощадбанк

Інформації щодо роботи відділень 1 січня наразі немає.

Банківська система

Нацбанк встановив, що 29 грудня система електронних платежів (СЕП) продовжить роботу 24/7. У штатному режимі працюватимуть валютний ринок, депозитарій та інші системи НБУ. Провести платежі у валюті від Державної казначейської служби України через НБУ та Укрексімбанк можливо до 16:00.

30 та 31 грудня СЕП продовжить працювати 24/7. Однак у ці дні через СЕП не будуть прийматися платіжні та інформаційні повідомлення від та на адресу Державної казначейської служби України. Водночас банки самостійно прийматимуть рішення щодо здійснення валютних операцій з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України. Також відомо, що у ці дні Готівковий валютний ринок працюватиме у штатному режимі. А ось операційний день депозитарію НБУ в ці два дні не розпочинається.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1 січня 2024 року СЕП продовжить працювати 24/7, проте через СЕП не прийматимуться платіжні та інформаційні повідомлення від та на адресу Державної казначейської служби України. Банківська система, Валютний ринок України, депозитарій НБУ, а також інші системи НБУ працюватимуть у звичайному режимі.

Цьогоріч Новий рік припадає на понеділок. Тож чи отримають українці вихідний 1 січня 2024 року - читайте у цій статті .

Фото: tsn.ua