Та ще поїздочка: що робити, якщо відключення світла застало вас у ліфті

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Застрягли в ліфті - що робити
Що робити, якщо застрягли в ліфті. Фото: zaxid.net

Перш за все, не варто панікувати - це ніяк не допоможе, а то і взагалі ускладнить ситуацію

Раніше ми писали, як сплатити штраф за порушення ПДР через додаток “Дія”. Тепер пропонуємо поговорити на не менш актуальну на сьогодні тему, а саме - поїздки в ліфті під час перебоїв з електропостачанням.

На жаль, вони нерідко закінчуються застряганням, оскільки світло вимикають не завжди точно за вказаним графіком. Тож кожна поїздка ліфтом це щось на кшталт лотереї.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ми розуміємо, наскільки складно відмовитися від привабливої ідеї піднятися ліфтом на верхні поверхи. Тож, якщо ви все ж вирішите ризикнути, ви повинні знати, що робити, якщо ризик себе не виправдав і ви таки застрягли в ліфті.

Що робити, якщо ви застрягли в ліфті

► Зберігайте спокій та уникайте паніки.

► В жодному разі не намагайтеся відкрити двері ліфта самотужки. Також не варто тиснути на всі кнопки, які бачите.

► Зателефонуйте до аварійно-ліфтової служби або скористайтесь кнопкою виклику диспетчера. Повідомте про те, що та де сталося. Якщо зв’язатися з ними не вдалося - телефонуйте до служби “101”.

► Якщо у ліфті не “ловить” зв’язок або ви взагалі не взяли з собою телефон, кличте на поміч сусідів. Попросіть їх викликати фахівців вам на допомогу.

► Коли прибудуть рятувальники, утримайтесь від самодіяльності та слідуйте всім їхнім інструкціям.

► Якщо вам стало спекотно або недобре, зніміть верхній одяг та випийте води (якщо маєте з собою). Також не зайвим буде сісти на підлогу, витягнувши ноги.

► Подбайте про такі ситуації заздалегідь. Організуйте з мешканцями будинку “бокс порятунку”, в якому будуть вода, снеки, заспокійливі ліки, ліхтарик, вологі серветки та пакети для сміття. Проконтролюйте, щоб ОСББ чи ЖЕК розмістили в кабіні ліфта оголошення з контактами служби, що займається його обслуговуванням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що українські діти навчатимуться за допомогою ШІ, VR-технологій, Minecraft та убер-школи. Більше про це - у цьому матеріалі .