Пліснява у кімнатах і температура повітря: на скільки треба прогрівати оселю?

Важливо знати
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Така температура вдома не допустить появи плісняви
Яка температура кімнати попередить плісняву, фото: Pinterest

Така температура вдома не допустить появи плісняви

Пліснява у домі — це показник вологості та конденсату в кімнатах. Аби уникнути цього, і зробити клімат, який не підходить для розмноження цвілі, необхідно прогріти оселю до певної температури та врегулювати вологість. Раніше ми писали, як прожити в блекауті декілька днів, а тепер розкажемо, як уникнути плісняви.

Через різке похолодання на внутрішній стороні вікон і дверей часто з’являється конденсат, пише express.co.uk . У результаті — міняється вологість повітря. Клімат всередині приміщення стає сприятливим для цвілі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щобільше, крім плісняви будуть розбухати дерев’яні підвіконня і двері. Аби цього не було, треба забезпечити мінімальне утворення конденсату. В цьому неабияк допомагає стала температура батарей. Її можна регулювати завдяки термостату.

Найкраща температура повітря для зали — це 20 градусів, для ванної та дитячої кімнати — 23 градуси, а для кухні та спальні — 16 градусів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що робити, якщо відключення світло застало вас у ліфті. Дієві поради допоможуть уникнути паніки та якомога швидше собі допомогти.